Se gruopvækkende trailer og klip fra ny dokumentar om David Lynchs unge år

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilke oplevelser i David Lynchs unge år har egentlig ledt til den ofte surrealistiske horror i hans oeuvre som filmskaber? Det har filminstruktørerne Jon Nguyen, Rick Barnes og danske Olivia Neergaard-Holm sat sig for at undersøge i samarbejde med Lynch selv i den nye dokumentarfilm, ‘David Lynch’: The Art Life’, og op til premieren i morgen søndag på Venedig Filmfestival er vi blevet velsignet med både en trailer og et klip fra filmen. Se traileren ovenfor og klippet i bunden.

Holdet har arbejdet på filmen i fire år og udført over 20 interviews med hovedpersonen selv. ‘David Lynch: The Art Life’ skulle eftersigende være lige dele skabelsesberetning, terapiseance og hyldest til de år, der har formet Lynch som filmskaber, og klippet fra filmen indikerer da også, at vi skal heeeelt ind i sindet på manden bag foruroligende mesterværker som ‘Blue Velvet’, ‘Mulholland Drive’ og naturligvis ‘Twin Peaks’.

De indledende grynede billeder fra Lynchs nydelige barndomshjem i Montana afløses snart af gruopvækkende tegninger, imens filmskaberen på lydsporet fortæller om en ungdom i det anderledes rå Philadelphia præget af angst, men også frisættelse i kunsten.

Udover Olivia Neergaard-Holm, der ved siden af sin instruktørrolle også har klippet filmen, er flere danske navne involveret; Jonatan Bengta har komponeret musikken, Philip Nicolai Flint står for lysdesignet, og Anders V. Christensen og Kristina Maaetoft-Udsen har co-produceret.

‘David Lynch: The Art Life’ lander som en perfekt timet opvarmning til næste års genoplivning af ‘Twin Peaks’.

Læs også: Nye oplysninger om ‘Twin Peaks’: Det lærte vi i dag om de nye afsnit

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af