Tilskuere besvimer under kannibalfilmen ‘Raw’ – anmelderne roser den til skyerne

Tilskuere besvimer under kannibalfilmen ‘Raw’ – anmelderne roser den til skyerne

Franske Julia Ducournaus debutfilm ‘Raw’ er en kannibalistisk horrorfilm, der handler om den 16-årige, dedikerede vegetar Justine, som efter at have smagt rå lever som del af et ydmygende rustursritual på veterinærskolen udvikler en tørst efter mere kød – og flere slags kød.

Og det var nok netop den (kannibalistiske) tørst efter kød – og de grafiske beskrivelser af den – der blev for meget for de tilskuere, der ifølge The Hollywood Reporter simpelthen besvimede under visningen på Toronto-festivalen og måtte hentes af en ambulance.

‘Raw’ fik også opmærksomhed på dette års Cannes-festival, hvor den vandt FIPRESCI-kritikerprisen. Her var der dog ingen, som besvimende under visningen. Anmelderne i Toronto har også været meget positivt stemte over for ‘Raw’, men understreger samtidig, at den ikke er for sarte sjæle:

»’Raw’ er en lækker, stemningsfyldt blanding af mareridtsbrændstof, der hænger sammen med en afslappet selvsikkerhed for dens eget overlegne håndværk. Genreorienterede distributører vil savlende efterspørge en bid, mens den også vil kunne distribueres til et bredere publikum, så længe de har stærke maver«, skriver Catherine Bray fra Variety, mens Jordan Mintzer fra The Hollywood Reporter formulerer det sådan her:

»Det er sjældent, at man ser sådan en selvtillid i en debutfilm, men alligevel lader det til, at Ducournau ved, hvor hun er på vej hen til alle tider, og hvordan man holder fortællingen stram«.

Det er ikke første gang, en film har fået til publikum til at besvime. Lars Von Triers ‘Antichrist’ fik fire tilskuere til at besvime ved Cannes-festivalen i 2010. Om det blot er et mediestunt, er naturligvis ikke til at vide, men alt tyder dog på, at ‘Raw’ er en barsk omgang uegnet for sarte sjæle.

‘Raw’ kommer heldigvis for det danske publikum på CPH PIX-festivalen, der starter 27. oktober.

Læs også: CPH PIX & Soundvenue inviterer til eneste danske biovisning af den storhypede gyser ‘The Witch’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af