‘Beware the Slenderman’: Ny true-crime dokumentar om barnemord får første trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Har du også løbet rundt i den mørke skov kun bevæbnet med en lommelygte og et brændende ønske om at finde helle fra den høje, slanke skikkelse, der med tentakler som hænder vil gøre det af med dig?

I så fald kender du til figuren Slenderman, og en ny HBO-dokumentar forsøger at blotlægge hans tilstedeværelse i internettets mørke afkroge – et sted, hvor han har inspireret til vold og mordforsøg blandt børn.

‘Beware the Slenderman’ omhandler nemlig drabsforsøget på den 12-årige Payton Leutner, der i 2014 blev stukket med en kniv 19 gange af sine to jævnaldrende veninder Anissa Weier og Morgan Geyser. Angiveligt gjorde de to det i en hyldest/frygt for Slenderman, og nu står de begge over for retssager, hvor deres videre skæbne skal afgøres.

Imens prædiker deres forældre uskyld og manglende forståelse over for, at deres børn kunne tro på, at den jakkesætsbærende og ansigtsløse mand var en virkelig skikkelse. Og det er de langt fra de eneste, der gør, tyder noget på.

»Fear the man, the Slenderman«, når det amerikanske HBO har premiere på dokumentaren den 23. januar. Mon ikke den hurtigt finder vej til HBO Nordic.

Læs mere: True crime-abstinenser? Her er dit næste fix af serier, film og podcasts

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af