Hver anden unge dansker streamer eller downloader ulovligt

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For nogle år siden var det ulovlig fildeling gennem sites som The Pirate Bay, der kostede filmbranchen en formue i tab årligt. Nu er også streaming bevæget sig ind i de lovløses land med tjenester som Popcorn Time. Og kunderne vrimler til!

Filmbranchen, TDC, Blockbuster, Dansk Industri og RettighedsAlliancen har startet kampagnen Os der elsker film og sammen med analyseinstituttet YouGov foretaget en ny undersøgelse, som viser, at hver anden dansker mellem 15 og 25 år streamer eller downloader film mindst én gang om måneden ulovligt.

Derudover har en anden nordisk undersøgelse anslået, at der alene i Danmark ulovligt bliver streamet eller downloadet mere end 50 millioner film og tv-serie-afsnit årligt.

Det skaber naturligvis et tab for filmbranchen, der ikke tjener en øre på den ulovlige streaming, men kampagnen forsøger også at oplyse danskerne om de risici, de udsætter sig selv for på ulovlige sider. Undersøgelsen anslår således, at der er op til 28 gange større risiko for at få virus fra de ulovlige sider end på de legale.

Maria Fredenslund, direktør for RettighedsAlliancen, understreger dog, at mange unge i dag også benytter sig af de lovlige streamingtjenester.

»Heldigvis bruger næsten alle de unge i dag meget de lovlige tjenester til at se film. Det kan vi se af den undersøgelse, som er lavet i samarbejde med YouGov. Kampagnen sætter derfor fokus på, hvorfor det er alvorligt at streame ulovligt ved siden af«.

Læs også: Dansk filmproducent – seks forslag, der skal gøre livet surt for landets netpirater

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af