Interview med Tatiana Maslany: Seriekamæleonen elsker outsiderne

Tatiana Maslanys tour de force af en mangedobbelt præstation i serien ‘Orphan Black’ har indbragt hende Golden Globe- og Emmy-nomineringer. Nu er skuespilleren – aktuel i CPH PIX-filmen ’Two Lovers and a Bear’ – godt på vej mod sit filmgennembrud.
Interview med Tatiana Maslany: Seriekamæleonen elsker outsiderne

CPH PIX: Det er ikke fair. Nej, det er simpelthen ikke retfærdigt, at når snakken falder på de store skuespilpræstationer i nyere amerikanske serier, er det navne som Bryan Cranston, Tony Soprano og Jon Hamm, der løber med al opmærksomheden.

For selv om ‘Orphan Black’ ikke er et mesterværk som ‘Breaking Bad’, ‘The Sopranos’ og ‘Mad Men’, har deres tre mandlige hovedroller intet på sci-fi-seriens mangedobbelte hovedrolle Tatiana Maslany.

Hun har foreløbigt spillet omkring 14 forskellige roller i serien, og fem af dem må betragtes som bærende karakterer.

Udgangspunktet er nemlig en historie om den punkede svindler Sarah Manning, der finder ud af, at hun er en klon. Hendes ‘søstre’ er vidt forskellige, og Maslany giver den med udsøgt troværdighed som både soccer mom, lesbisk biolog og østeuropæisk kampmaskine. Særligt blæret bliver det, når den blot 30-årige canadier med blik for enhver mimisk nuance spiller en klon, der udgiver sig for at være en anden klon. Og når det aldrig bliver gakket forklædningscirkus, skyldes det Maslanys sublime evne til at skaber stærke følelser for hver og én af karaktererne.

»‘Orphan Black’ har åbnet mange døre for mig. Det har været et utroligt godt udstillingsvindue«, siger hun med en mild underdrivelse, da jeg møder hende under Cannes-festivalen, hvor hun er aktuel med den canadiske indiefilm ‘Two Lovers and a Bear’, der i disse uger spiller på CPH PIX i København.

Tatiana Maslany var danser som barn, dansen førte til teatret og teatret til film og tv i en ganske ung alder.

»Jeg elskede bare at optræde. Jeg havde brug for at få udløb for noget, som jeg ikke ved helt, hvad var«, siger hun.

»Da jeg flyttede til Toronto som 20-årig og begyndte at studere, så jeg Gena Rowlands i John Cassavetes ‘A Woman Under the Influence’ og tænkte: Dét vil jeg lave. Det er det, det her arbejde kan. Jeg fik noget at stræbe efter«.

two lovers and a bear
‘Two Lovers and a Bear’

»Min mor sagde, at jeg måske burde gå på journalistskole. Jeg gik på universitetet i et halvt semester, og hver gange jeg havde time, tænkte jeg på, hvordan det kunne relatere sig til skuespil«.

Både i ‘Orphan Black’ og ‘Two Lovers and a Bear’ – en tragisk kærlighedshistorie, hvor Maslany med sin kæreste (Dane DeHaan) flygter fra en traumatisk fortid – viser hun sin sans for at spille karakterer, hvis viljestyrke er opstået som reaktion mod stor modstand.

»Jeg har spillet mange ledertyper, men jeg er også meget tiltrukket af outsidere. Jeg kan godt lide at spille karakterer, der har et drive og en rastløshed«, siger hun.

Snart kan Maslany ses over for Jake Gyllenhaal i David Gordon Greens ‘Stronger’, der kan blive hendes egentlige filmgennembrud. Og i det lange løb kunne man sagtens se hende i front for en stor franchise i en stærk kvindelig action-rolle. En superhelt måske? Hun er ikke afvisende.

»Hah, det afhænger af hvilken superhelt! Men jo, det ville da være fantastisk«.

’Two Lovers and a Bear’ vises 1. november, 4. november og 9. november under CPH PIX.

Denne artikel blev først bragt i Soundvenue #100.

Læs også: Alle vores CPH PIX-anmeldelser samlet på ét sted

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af