’Sherlock’-hovedforfatter: Sæson 4 er mørk og dyster

’Sherlock’-hovedforfatter: Sæson 4 er mørk og dyster

Læs ikke det følgende, hvis du intet vil vide om ’Sherlock’s tidligere sæsoner.

Det er allerede blevet antydet i flere trailers, men nu bekræfter ’Sherlock’s hovedforfatter Steven Moffat, at den kommende sæson 4, der får premiere på BBC på søndag, er seriens hidtil mørkeste.

Hvor serien indledningsvis byder på familieidyl med ægteparret Watson og Mary plus nyfødt barn, bliver stemningen senere betydeligt mørkere, blandt andet som følge af introduktion af Toby Jones’ skurk, Culverton Smith.

»Sherlock og Watson er adrenalinjunkier, og det går nødvendigvis galt på et tidspunkt«, siger Moffat til Entertainment Weekly. »Du kan ikke leve dit liv sådan og forvente, at det fungerer for evigt. Det vil få konsekvenser. Det er ikke et eventyr, og vi vil se en mørkere side af universet i fjerde sæson«.

Ofte har superskurken Moriarty stået for de mest gemene optrin i Sherlock Holmes-universet, men Moffat og co. aflivede allerede mesterdetektivens ærkefjende i sæson 2. Hovedforfatteren tror dog ikke, at det er en beslutning, han kommer til at fortryde.

»Moriarty er faktisk med i meget få Sherlock Holmes-historier«, siger han. »I det hele taget har Sherlock ikke behov for at have en ærkefjende … Vi kender allerede Moriarty. Når du introducerer en ny skurk, er der mere mystik omkring dem – hvad ønsker de at opnå, hvordan kan Sherlock besejre dem? Du kan ikke have Batman mod Jokeren hver uge. Du bliver deprimeret, når ærkefjenden aldrig synes at forstå, at han altid taber. Det bliver bare forudsigeligt«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af