Kvinder taler ærligt ud om sex i ny dansk dokumentarfilm – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er ikke særligt tit, man får et ærligt indblik i den kvindelige seksualitet på film. I fiktionens verden har vi de seneste år fået ’Adèles Liv’ og ’Nymphomaniac’ – film om kvinder instrueret af mænd.

Det er derfor meget velkomment, at de to danske kvinder Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen har skabt en dokumentarfilm om kvinder, fortalt af kvinder og skabt af kvinder. Og en film, der af netop samme årsag nok også vil være temmelig interessant for mænd.

’Venus – let’s talk about sex’ startede egentlig med, at de to instruktørers researchede til en erotisk film baseret på kvinders egne erfaringer og i den forbindelse snakkede med mere end 100 danske kvinder.

Men i stedet blev netop disse samtaler med kvinderne til en film i sig selv. Filmen er optaget i den ene instruktørs soveværelse, og traileren giver en forsmag på et ærligt og sårbart portræt af kvindernes seksuelle fantasier, debuter, begær, lyst, ulyst og oplevelser. Det er helt almindelige kvinder, der foran kameraet deler ud af deres erfaringer med et emne, som sjældent bliver belyst på så ærlig og autentisk vis.

Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen er begge uddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole. Lea Glob blev i 2011 nomineret til en Bodil for sin afgangsfilm ’Mødet med min far Kasper Højhat’ og vandt i 2014 Glob Nordic Dox-prisen ved CPH:DOX for ’Olmo and the Seagull’.

’Venus – let’s talk about sex’ får biografpremiere via årets DOX:BIO-program 8. marts.

Læs også: Kommentar: Jeg savner kvindelige karakterer at identificere mig med i dansk film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af