‘Girls’-forfatter forklarer baggrunden for seneste afsnits store twist

‘Girls’-forfatter forklarer baggrunden for seneste afsnits store twist

(Læs kun videre, hvis du har set afsnit 4 i den aktuelle sæson ‘Girls’ eller ikke har tænkt dig at gøre det eller bare er ligeglad.)

»Jeg er gravid«.

Det er omtrent den største kliché i manuskripthåndbogen, hvilket Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg på dansk grund udødeliggjorde i metafilmen ‘Sandheden om mænd’, hvor de både revsede og gjorde ironisk brug af replikken.

I de døende sekunder af det seneste afsnit ‘Girls’, ‘Painful Evacuation’, var det Lena Dunhams Hannah, der fremsagde sætningen. En overraskende udvikling, men heldigvis ikke en pludselig indskydelse, som forfatterne tyede til, fordi de ikke vidste, hvordan plottet ellers skulle bringes videre. Det fortæller Dunhams nærmeste samarbejdspartner på serien, executive producer og medforfatter Jenni Konner, til Indiewire.

Graviditeten var faktisk »planen fra begyndelsen«, siger hun.

»Kreativt så hun (Dunham, red.) det som noget, der kunne være det næste skridt på Hannahs rejse«, fortæller Konner og begrunder, hvad det gør for fortællingen om den narcissistiske newyorker, der – måske/måske ikke – er ved at blive et mere modent menneske:

»Alt, hvad der er gået forud, bliver sat i perspektiv i forhold til det faktisk at blive forælder. Så jeg tror, det tilføjer en gravitas, noget som ikke kan afvises. Det tilføjer bare et niveau af vigtighed«.

Nyheden blev overbragt til Hannah af en velkendt figur fra serien, der gjorde overraskende comeback: Patrick Wilsons Joshua, som Hannah tilbragte en hed, men i sidste ende også kompliceret weekend med i det omdiskuterede afsnit ‘One Man’s Trash’ i sæson 2.

»Vi var begejstrede over at finde ud af, hvem den værste person til at fortælle hende, at hun er gravid, ville være. Altså, hvad er den værste måde, hun kan finde ud af det på?«, siger Konner, der uden at give endelige svar også forholder sig til, om Hannah mon vælger at beholde barnet.

»Det første, Patrick Wilson formoder, er, at hun skal have en abort, så det første hun overvejer er, at hun ikke skal have en abort, bare fordi hun er så kontrær en person. Som i ‘du kender mig ikke, du ved ikke noget om mig – måske får jeg det her barn’«.

Udviklingen var seneste led i en indtil videre opsigtsvækkende sæson. Vi gav fem stjerner ud fra de første tre afsnit og var særligt begejstrede for det bemærkelsesværdige afsnit 3.

Læs også: Lena Dunham – »Mange kvinder siger, at serien har fået deres sexliv til at virke normalt«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af