Verdensstjerne photoshoppet tyndere på Cannes-festivalens plakat

Verdensstjerne photoshoppet tyndere på Cannes-festivalens plakat

Offentliggørelsen af Cannes-festivalens plakat er altid en traditionsrig, glædelig og helt ukontroversiel begivenhed. Men ikke i år.

Plakaten anno 2017 prydes af den italienske megastjerne Claudia Cardinale med en manipulation af et billede taget på Roms tage i 1959, lige på kimen til hendes gennembrud som en af europæisk films største skuespillerinder i 60’erne og 70’erne.

Det viser sig imidlertid, at Cardinale er photoshoppet tyndere både omkring hoften og benene på plakaten holdt op mod originalbilledet. Det har allerede fået de sociale medier til at fare i flint, og instruktøren bag indie-perlen ‘The Fits’, Anna Rose Holmer, er blandt dem, der på Twitter har ytret sin utilfredshed.

Cannes-festivalen har endnu ikke svaret på kritikken, men ved offentliggørelsen udtrykte den i dag 78-årige Cardinale, der har medvirket i udødelige klassikere som ‘Once Upon a Time in the West’, ‘8 1/2’ og ‘Leoparden’ fra 60’erne, stor begejstring over for plakaten.

»Jeg er beæret og stolt af at holde fanen højt for den 70. Cannes Film Festival og meget glad for dette valg af foto. Det er det billede, jeg selv har af festivalen, af en begivenhed, som kaster lys over alt omkring sig. Dansen på Roms tage var tilbage i 1959. Ingen husker fotografens navn… Jeg har også glemt det. Men det her billede minder mig om mine aner og om en tid, hvor jeg aldrig havde drømt om at gå op af trappen til verdens mest berømte biograf. Glædeligt jubilæum«.

Årets Cannes-festival starter 17. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af