Lyt til Soundvenue Filmcast: Den sublime serie ’The Handmaid’s Tale’ og politisk satire i en Trump-alder

Lyt til Soundvenue Filmcast: Den sublime serie ’The Handmaid’s Tale’ og politisk satire i en Trump-alder

Soundvenue Filmcast har sjældent været mere politisk end i denne runde.

Vi dissekerer Hulus stort anlagte sci-fi-dystopi ’The Handmaid’s Tale’, en ny serie baseret på Margaret Atwoods skræmmende bog med Elisabeth Moss fra ’Mad Men’ og ’Top of the Lake’ i hovedrollen, som herhjemme kan ses på HBO Nordic.

Filmen handler om en nær fremtid, hvor USA er blevet forvandlet til et dybt reaktionært, fascistisk, patriarkalsk regime, der tvinger de sidste frugtbare kvinder til at agere rugemødre for overklassen. Der er klare paralleller til virkeligheden, og underholdningsindustriens møde med den skræmmende virkelighed er også genstand for podcastens andet store emne: Politisk satire i en Trump-alder.

HBO’s forrygende ’Veep’ er tilbage med en sjette sæson, men ser man anderledes på serien, efter den tidligere reality-stjerne har indtaget Det Hvide Hus? Er Trump-æraen i det hele taget en kæmpe mulighed for de politiske satirikere, eller prædiker de bare til koret? Og hvordan står det til med den politiske satire herhjemme? Trioen kommer omkring alt fra John Oliver til ’South Park’ og Michael Schøtt.

I åbningsrundens anbefalinger og afbefalinger vender vi desuden starten på sidste sæson ’Skam’, ligesom titler som ’Fargo’ og TV3’s ’Min fede træner’ kommer i spil.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af