Ian McShane fortæller knusende ærligt, hvordan det er at lave blockbusters

Ian McShane fortæller knusende ærligt, hvordan det er at lave blockbusters
Ian McShane i 'Jack The Giant Slayer'

Mange skuespillere og instruktører stråler i Hollywood-glansen og beretter kun om de positive sider af livet som filmstjerne.

Men sådan er den 74-årige ‘American God’s-aktuelle Ian McShane ikke. Han er mest kendt fra ‘Deadwood’, men har været i filmbranchen i utallige år og har også medvirket i sin del af store blockbusters som ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Hercules’ og ‘Jack the Giant Slayer’.

I et interview med Vulture fortæller han om bagsiden af blockbusterlivet.

»Åh Gud. Gud. Det er bare at… du kan ikke… du bliver nødt til at have tålmodighed, for de fortsætter for evigt, du ved, for evigt!«, siger han. Han fortæller om et møde med Billy Wilder, der på et filmset i 1969 efter at have filmet ‘Sherlock Holmes’ i 20 uger i streg sagde: »Efter 20 uger er det som at knalde, efter man er kommet«. Og den beskrivelse erklærer McShane sig enig i.

»Når man laver en film som ‘Hercules’, er det sådan: ‘Okay, jeg er lige kommet, men jeg bliver ved endnu’. For det er, hvad de kan lide! De er skånselsløse, de er maskiner, fordi de skyder så meget materiale ud«.

I 2013 spillede han King Brahmwell i Bryan Singers fantasyfilm ‘Jack the Giant Slayer’ – hvor han var iført en besværlig guldrustning:

»Når man har en guldrustning, en 15 meter lang kø af mennesker og et fancy skæg, så er dét rollen. Du behøver ikke at spille skuespil. Det var sådan: ‘Kan jeg ikke bare fjerne alle mine replikker? Og sidde på hesten?’. Bryan Singer plejede at sige: ‘Kan du ikke give dine replikker til fyren bag dig?’, hvor jeg svarede: ‘Jeg kan ikke dreje min fucking hals! Jeg er i en guldrustning, og hver gang jeg drejer mig, knirker den. Hvad fanden er det?’«

Der er langt til den romantiske skuespillerdrøm. McShane tilføjer, hvordan halveden af tiden går med at have det sjovt, mens resten går med at tænke på den store lønseddel, der venter for enden.

Læs også: ’American Gods’: Americana, mytologi og blodtørst mødes i stærkt imødeset serie

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af