Trailer: Janus Metz’ ‘Borg’ fortæller historien om tidernes største tennisrivalisering – med Shia LaBeouf i en hovedrolle

Engang var svenske Björn Borg sammen med amerikanske John McEnroe på toppen af tennisverden. De to mødtes i kamp ved Wimbledon-mesterskaberne 22 gange fra 1978-1981, og netop disse intense dueller på banen har danske Janus Metz lavet en film om.

‘Borg’ følger de to tennisstjerner med Sverrir Gudnason (‘Den alvorsfulde leg’) i rollen som Björn Borg og Shia LaBeouf som den notorisk temperamentsfulde John McEnroe. Stellan Skarsgaard og Tuva Novotny spiller med på det svenske hold, mens Jane Perry (‘World War Z’) og Janis Ahern (‘Guardians of the Galaxy’) står på amerikanerens side.

‘Borg’ er en milepæl for den danske instruktør. Det er både Metz’ første spillefilm, siden han instruerede et afsnit til ‘True Detective’s anden sæson og ovenikøbet hans første fiktionsspillefilm. Hidtil har han været kendt som dokumentarinstruktør med filmene ‘Armadillo’ og ‘Fra Thailand til Thy’.

Janus Metz fortæller i det nye Soundvenues om oplevelserne med at lave filmen og særligt om at holde LaBeouf i kort snor.

‘Borg’ får premiere i de danske biografer den 21. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af