Pirater holder ‘Pirates of the Caribbean 5’ som gidsel og forlanger massiv løsesum

Pirater holder ‘Pirates of the Caribbean 5’ som gidsel og forlanger massiv løsesum

En pirat hacker sig ind på et stort filmstudies servere og snupper en kopi af en kommende blockbuster, som vedkommende holder som gidsel, hvis ikke studiet hoster op med en klækkelig løsesum. Det lyder som en sløj idé til en straight-to-streaming-film, men i virkeligheden er det den skinbarlige sandhed som Disney står i lige nu med den kommende, femte film i serien, ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’.

Det har Disneys øverste chef Bob Iger over for ABC-ansatte bekræftet, skriver Deadline. Hvis ikke Disney betaler den efter sigende heftige løsesum i Bitcoins, vil filmen blive frigivet i intervaller. Ifølge kilder nægter Disney at betale og har sat FBI på sagen.

Det er ikke første gang, det er sket. Tidligere i år blev ‘Orange is the New Black’ udsat for samme angreb, men nægtede at hoste op, hvorefter serien blev lækket.

Det er en alvorlig sag at stjæle andres intellektuelle ejendom og helt ærligt heller ikke særligt hæderligt i forhold til dengang, hvor man “bare” delte hackede film på torrent-sites. Man kunne dog have lidt respekt for hackerne, hvis deres mål var at tvinge Disney til at lægge ‘Pirates’-serien i en våd grav.

Læs også: Javier Bardem stjæler billedet i ny trailer til ‘Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af