’Table19’: Duplass-brødrene og Anna Kendrick skuffer i akavet i bryllupskomedie

’Table19’: Duplass-brødrene og Anna Kendrick skuffer i akavet i bryllupskomedie

Hvem har ikke prøvet at tage til stor fest og blive placeret ved et bord, hvor man absolut ingen kender? Netop dét sker for Anna Kendricks håbløse og grådlabile Eloise, der ved sin ældste venindes bryllup bliver sat ved bord nummer 19: Rundbordet med alle dem, som brudeparret håbede takkede nej til invitationen, men alligevel dukkede op. Resterne. De overflødige. Og nå ja, så er hendes ekskæreste Teddy i øvrigt brudens lillebror og gommens forlover.

Brødrene Mark og Jay Duplass har skrevet ’Table19’ sammen med instruktøren Jeffrey Blitz (’The Office’). Brødrene slog igennem med quirky og mundrette indie-film som ’Baghead’ og ’Cyrus’, og gennem to sæsoner skildrede de hverdagsærligt et kaotisk kærligheds- og venskabsliv i HBO-serien ’Togetherness’.

Desværre skal man kigge langt efter velfungerende humor og troværdige relationer i bryllupskomedien ’Table19’, der starter lovende, men stille og roligt falder fra hinanden.

Eloise takker ja til brylluppet for at se, om der stadig er følelser i klemme mellem hende og Teddy, der slog op med hende efter to år over sms. Teddy spilles af Wyatt Russell, der mumler uafladeligt uden helt at ramme mumblecore-stilens autenticitet.

Det meste af filmen foregår omkring det romantiske, porcelænsopdækkede bryllup, hvor Eloise gemmer sig akavet bag en potteplante, vimser forvirret rundt om sig selv og flere gange nedstirrer Teddy og hans nye kæreste, der samtidig har den brudepigetjans, som Eloise fik frarøvet efter break-uppet.

Hendes bordherrer og -damer på restbordet er en flok outsidere, der ihærdigt forsøger at tale sig selv op til at have en vigtig position i brylluppet. Ægteparret Bina (Lisa Kudrow) og Jerry (Craig Robinson) diskuterer konstant, Renzo (Tony Revolori fra ’The Grand Budapest Hotel’) er en pubertetramte gut, der er blevet slæbt med af sin mor, som håber, at han får noget på den dumme. Der er også den overglade, potrygende, pensionerede barnepige Jo (June Squibb) og den akavede Walter (Stephen Merchant).

Det er sjovt i starten, herunder Renzos telefonsamtaler med hans ivrige mor, men hurtigt går der pjattet Anders And-slapstick i den. Og efter at de alle flygter fra brylluppet op på Jos hotelværelse for at ryge pot og rigtigt bonde, kulminerer fortællingen i bikarakterenes individuelle problemer, der overskygger Eloises kærlighedshistorie.

Efter at have kysset lidt på en wedding-crasher, forsøgt at gøre Teddy jaloux på dansegulvet og kastet op i en serviet, giver hun næsten op. Men i et skuffende tredje akt lægger de pladderromantiske bryllupsomstændigheder alligevel på bedste romcom-maner op til, at kærligheden nok skal ramme den ulykkelige Eloise.


Kort sagt:
De talentfulde Duplass-brødre kunne have skabt en tiltrængt sommerkomedie med et stærkt skuespillercast, men bryllupsbordvennernes charme falmer, deres replikker bliver farveløse, og ikke engang Brooklyn-drengen Oberhofers indie-soundtrack hjælper.

Læs også: Brødrene Duplass er tilbage: Se den sprudlende første teaser for antologiserien ‘Room 104’

Spillefilm. Instruktion: Jeffrey Blitz. Medvirkende: Anna Kendrick, Craig Robinson, Tony Revolor, Lisa Kudrow Stephen Merchant June Squibb m.fl.. Spilletid: 87 min. Premiere: Den 22. juni
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af