Jennifer Lawrence om ‘Passengers’: »Jeg er skuffet over mig selv«

Jennifer Lawrence om ‘Passengers’: »Jeg er skuffet over mig selv«
Chris Pratt og Jennifer Lawrence i 'Passengers'

De helt store kanoner var kørt i stilling forud for sidste vinters ’Passengers’: To af tidens hotteste stjerner Jennifer Lawrence og Chris Pratt og en Oscar-nomineret instruktør, Morten Tyldum (’The Imitation Game’) i en romantisk film mixet med yndlingsgenre i 2016, science fiction. What’s not to like? Tja, en mildest talt forstyrret præmis.

Filmen kort ridset op, spoilers forude: Jim (Chris Pratt) ligger i hypersøvn på en intergalaktisk rejse sammen med rumskibets 5.000 kolonister og 258 besætningsmedlemmer om bord, indtil han vågner på grund af en defekt og efter et års ensomhed beslutter sig for at vække den kønne Aurora (Jennifer Lawrence). Der udspiller sig et meget omdiskuteret scenarie, hvor hovedpersonen Jim holder Aurora uvidende om, hvorfor hun er blevet vækket, uden at filmen synes klar over det etisk forkastelige i denne magtrelation.

Filmens domesticerede Tornerose, Jennifer Lawrence, udtaler sig nu for første gang om filmens plot:

»Jeg er skuffet over mig selv, at jeg ikke opdagede det. Jeg syntes, manuskriptet var smukt. Det var denne dødsdømte, komplicerede kærlighedshistorie. Det var klart ikke et fejlskud, og jeg er ikke pinlig over det på nogen måde. Der var bare nogle ting, som jeg ville ønske, jeg havde studeret nærmere, inden jeg kastede mig ud i det«, siger Jennifer Lawrence i et nyt forsideinterview med Vogue.

Hendes udtalelse strider lidt imod medskuespilleren Chris Pratts kommentar til Variety tidligere i år, hvor han udtrykte overraskelse (»det kom virkelig bag på mig») over for de negative reaktioner, ’Passengers’ var blevet mødt med.

Jennifer Lawrence er en af de største stemmer i Hollywood i kampen for mere lige forhold mellem mandlige og kvindelige skuespillere. Det er derfor forståeligt, hun ikke bare kan lade anklagerne om sexisme i ’Passengers’ flyde rundt i mediesfæren uden respons.

Jennifer Lawrence er snart aktuel i Darren Aranofskys ’Mother!’, hvor man må formode, at hun har læst manuskriptet igennem en ekstra gang, inden hun sagde ja.

Læse også: ’Passengers’: Chris Pratt og Jennifer Lawrences rumromance vækker til eftertanke

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af