Miyazaki og Studio Ghibli aflyser pensionen – på vej med ny film

Miyazaki og Studio Ghibli aflyser pensionen – på vej med ny film
Miyazakis hovedværk 'Chihiro og heksene'.

Det er ikke mere end tre år siden, at Hayao Miyazakis trak sig tilbage fra filmfaget, og hans anime-studie, Ghibli, drejede nøglen om.

Både Miyazaki og Ghiblis otium bliver dog kortvarigt. Allerede sidste år offentliggjorde Miyazaki planerne om en ny spillefilm, og nu har animestudiet støvet kontorerne af og genåbnet for arbejdet på legendens nye projekt.

Miyazaki har tidligere stået bag verdensomspændende succeser som ’Chihiro og heksene’, Min nabo Totoro’ og ’Prinsesse Mononoke’. Han er desuden kendt for sin omhyggelighed i forbindelse med håndværket. På grund af hans mistillid til computere tegner han alle sine frames i hånden, hvilket snildt løber op i flere tusinde per film.

Netop denne omhyggelighed tilfører hans film en detaljerigdom og et visuelt udtryk, man sjældent ser i vestlig animation.

Hvad hans nye film præcist kommer til at handle om, er endnu uvist. Det 76-årige animegeni arbejdede tidligere på kortfilmen ’Boro the Caterpillar’, som han dog ikke blev tilfreds med. Om han vælger at udvide filmen til en spillefilm eller starter fra bunden, er endnu ikke blevet offentliggjort.

Filmen forventes at få global premiere i 2019.

Læs også: Hayao Miyazakis søn står bag serie om Astrid Lindgrens ’Ronja Røverdatter’ – se traileren

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af