J.J. Abrams remaker årets storsælgende anime-sensation

J.J. Abrams remaker årets storsælgende anime-sensation

Årets måske mest omtalte animationsfilm kommer hverken fra Disney, Pixar eller andre af de amerikanske selskaber, men fra Japan, hvor Makoto Shinkais gender swap-fabel ’Your Name’ har indtjent utrolige 355 millioner dollars på verdensplan.

Fortællingen om teenagerne Mitsuha og Taki, der begynder at vågne op i hinandens kroppe, er en potentiel god forretning. Men det er heller ikke en uproblematisk opgave at skulle overføre det højtsvævende metafysiske plot, som udover den progressive kønstematik indeholder en miljøhistorie, til realfilm med virkelige (amerikanske) skuespillere.

Men kan nogen løse udfordringen, er et godt bud Hollywoods ultimative entreprenør i disse år, J.J. Abrams, som hans produktionsselskab Bad Robot er gået sammen med Paramount om at bringe til live. Til at forløse den svære opgave har man hyret Eric Heisserer, hvis manuskript til ’Arrival’ opnåede en Oscar-nominering.

Amerikanske liveaction-filmatiseringer af de ofte fabulerende og meget kulturbetingende anime-film har hidtil vist sig som en meget udskældt størrelse med ’Ghost in the Shell’ og ’Death Note’, men det har ikke fået Hollywood til at trække følehornene tilbage.

Udover ’Your Name’ er en live-action version af den monumentale sci-fi klassiker ’Akira’ tættere og tættere på at være en realitet med Taika Waititi (’Hunt for the Wilderpeople’) som seneste mulige instruktør.

Da J.J. Abrams får mere end travlt med at overtage styringen af ’Star Wars: Episode IX’, skal man ikke gøre sig de store forhåbninger om, at han vil have anden funktion på ’Your Name’ end producent.

Læs også: Miyazakis arvtager sprænger alle rekorder: Historien bag kæmpehittet ‘Your Name’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af