Wes Anderson er tilbage – trailer til ‘Isle of Dogs’ er landet

I 2009 lavede Wes Anderson en yderst veloplagt stopmotion-film i form af ‘Fantastic Mr. Fox’. Men hans interesse for teknologien – og for dyreriget – blev ikke udtømt med filmen, for nu følger han karrierens hidtil største billetsucces, ‘The Grand Budapest Hotel’, op med endnu en stop motion-film, ‘Isle of Dogs’.

Den første trailer har netop ramt nettet, og som titlen antyder, er ræven bag øret udskiftet med menneskets bedste ven. Hvilket tilsyneladende bliver taget meget bogstaveligt i historien, der på sit mest basale plan handler om en 12-årig dreng, som sætter sig for at finde sin hund på lossepladsøen Trash Island, som drengens tilsynsværge – den grumme borgmester af Megasaki City, Kobayashi (reference til ‘The Usual Suspects’ eller den japanske instruktør Masaki Kobayashi, eller begge?) har beordret alle byens hunde til at hensygne en kummerlig tilværelse på. Her tilslutter han sig en gruppe hunde, og sammen begiver de sig ud på en skæbnesvanger færd.

Traileren har på sin vis mange af de klassiske Wes Anderson-træk, fra den legesyge barokke æstetik til deadpan-tonen, det intrikate plot og fokusset på en umage gruppes eventyrlige færd. Og samtidig ser det nyt og frisk ud med den science fiction-agtige præmis, det japanske udgangspunkt og kombinationen af hunde og mennesker.

Endelig skal det naturligvis nævnes, at den texanske instruktør også har samlet et prima-hold af stemmeskuespillere, fra genkommende Anderson-folk som Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, F. Murray Abraham og Bob Balaban til nye samarbejdspartnere i Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Yoko Ono og Liev Schreiber.

Bedre hundeforsamling kan man ikke ønske sig til filmen, der får amerikansk premiere 23. marts og forhåbentligt rammer Danmark kort tid efter.

Læs også: Wes Andersons film – rangeret fra værst til bedst

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af