’House of Cards’ lukker og slukker efter næste sæson

’House of Cards’ lukker og slukker efter næste sæson

Kevin Spacey er for tiden under voldsom kritik efter anklager om seksuelle tilnærmelser på en 14-årig skuespiller i 1986. Også på det professionelle plan ser fremtiden uklar ud for Spacey.

Netflix har nemlig netop annonceret, at man ikke producerer flere sæsoner af ’House of Cards’ efter næste års sjette sæson.

Serien om det magtsyge ægtepar Frank og Claire Underwoods op- og nedture i toppen af USA’s politiske magthierarki er en af streamingtjenestens store flagskibe og har kastet 50 Emmy-nomineringer af sig for sine første fem sæsoner.

Skaberen Beau Willimon stoppede som showrunner på ’House of Cards’ efter fjerde sæson, og det har siden ligget i luften, at serien kørte på lånt tid. Man kan spekulere i, at Netflix har timet offentliggørelsen af lukningen med debatten omkring Spacey, men der er næppe nogen tvivl om, at beslutningen var taget inden den aktuelle sag.

Man er for tiden i fuld gang med optagelserne til den sidste sæson. Mens Beau Willimon har kaldt Spacey-sagen for »dybt bekymrende« har selskaberne bag produktionen, Media Rights Capital og Netflix, giver et fælles statement for at bringe lidt ro til situationen.

Læs også: Kevin Spacey møder hård kritik for at kaste skygge over sexovergreb

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af