Bryan Cranston: Weinstein og Spacey kan gøre sig fortjent til en chance mere

Bryan Cranston: Weinstein og Spacey kan gøre sig fortjent til en chance mere
Bryan Cranston ved premieren på 'Last Flag Flying' under London Film Festival. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Bryan Cranston er snart aktuel i Richard Linklaters ‘Last Flag Flying’, og i forbindelse med promoveringen af filmen luftede han sine tanker om de højaktuelle krænkelsesskandaler i et interview med BBC.

Cranston starter med at slå fast, at sexchikane ikke kun er et Hollywood-problem men et samfundsmæssigt problem. Den store overraskelse kom dog, da den Oscar-nominerede skuespiller gik direkte mod strømmen og udtalte, at han tror på, at Harvey Weinstein og Kevin Spacey kan gøre sig fortjent til en ny chance, hvis de oprigtigt angrer.

»Det ville tage tid, det ville kræve et samfund, der kan tilgive dem, og det ville kræve en enorm anger fra deres side, samt en viden om, at de har et dybt rodfæstet psykologisk og følelsesmæssigt problem, som det tager årevis at hele«, udtalte Bryan Cranston.

»Hvis de viste os, at de havde gjort arbejdet og var oprigtigt kede af det, mens de forsøgte at gøre det godt igen og ikke forsvarede deres handlinger, men i stedet bad om tilgivelse, så kunne der måske hen ad vejen blive plads til tilgivelse. Måske. Så ville det være op til os at beslutte, sag for sag, om en person fortjener en ny chance eller ej«.

»Det burde vi være åbne overfor. Vi bør ikke lukke af og sige ’til helvede med ham, han kan rådne op og skal holde sig væk resten af sit liv’. Lad os ikke gøre det. Lad os være større end det. Lad os lade døren stå på klem for de få, der kan arbejde sig igennem problemerne og genvinde deres liv, værdighed og respekt for andre. Måske er det muligt«.

Cranstons udtalelse må siges at være en enlig svale i disse tider, hvor nye krænkelsessager dagligt ser dagens lys. Det er ikke første gang, at skuespillerens kontroversielle udtalelser høster overskrifter. Sidste måned udtalte ‘Breaking Bad’-stjernen sig om Donald Trump:

»Det ville være egoistisk for nogen at sige, ‘jeg håber, han fejler’. Til den person vil jeg sige ‘fuck dig’. Hvorfor ville du ønske det? Bare så du kan få ret?«

Læs også: Christopher Plummer om Kevin Spacey-erstatning: »Hvad kan jeg gøre? Jeg har fået rollen«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af