Oscar-smag i første trailer til Richard Linklaters ‘Last Flag Flying’ med Steve Carrell og Bryan Cranston

Tonen er slået an, da Neil Youngs ’Old Man’ brager frem i traileren til Richard Linklaters ’Last Flag Flying’. Tidens foranderlighed, og de mærker den efterlader, er omdrejningspunktet i denne åndelige opfølger til Hal Ashbys klassiker ’The Last Detail’ fra 1973.

Filmen følger tre aldrende Vietnam-veteraner Doc, Sal og Mueller, spillet af Steve Carrell, Bryan Cranston og Lawrence Fishburne, der efter mange år slår hovederne sammen for at give en værdig begravelse til Docs eneste søn, som er blevet dræbt i Irak-krigen. Derefter er der dømt roadtrip, hvor der både bliver tid til at reflektere over de gamle venners forskellige livsveje og det at være amerikaner under Præsident Bushs embede i starten af 00’erne.

I New Hollywood-klassikeren ’The Last Detail’ følger man to officerer, der får til opgave at eskortere en lidt enfoldig sømand til fængslet for at have stjålet fra den overordnedes kone. Til stor overraskelse for de to sømænd udvikler rejsen sig til en eksistentiel dannelsesrejse takket være deres rejsekammerat.

I originalen var Cranstons rolle, bedst kendt som ’bad-ass Buddusky’, varetaget af en Oscar-nomineret Jack Nicholson i dennes prime, mens Carrell og Fishburne skal forestille at være ældre versioner af Randy Quaid og Otis Young, selvom den tidslige kontinuerlighed fra ’The Last Detail’ ikke giver så meget mening.

Richard Linklater har alle dage været en udforsker af tid og rum, fra sine tidligere år med stafetfortællingen ’Slacker’ til ’Boyhood’.

‘Last Flag Flying’ åbner New York Film Festival den 28. september, men mangler stadig at få fastlagt sin danske premieredato. Spørgsmålet er, om den kan bringe sig ind i Oscar-kapløbet.

Læs også: Richard Linklaters bedste og værste film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af