Disney har fundet sin ’Mulan’ efter årelang søgning på fem kontinenter

Disney har fundet sin ’Mulan’ efter årelang søgning på fem kontinenter
Disneys 'Mulan' fra 1998

Animationsfilmen om Mulan, som i sin fars sted tager kampen op imod hunnerne, havde premiere i 1998, og allerede dengang forestillede mange sig, hvordan de store episke kampscener ville se ud med virkelige skuespillere. Spørgsmålet om, hvem der skal spille titelfiguren i den kommende liveaction-udgave, er endelig fundet efter en årelang søgen.

Valget er faldet på den kinesiske skuespillerinde Liu Yifei, oplyser The Hollywood Reporter. Hun er endnu ikke særligt kendt i Vesten, men i hjemlandet betegnes Yifei, der også er kendt som Crystal Liu, som en af sin generations mest populære skuespillere.

Liu Yifei taler flydende engelsk efter at have boet dele af sin barndom i New York. Det har hun hidtil benyttet sig af i ’The Forbidden Kingdom’ med Jackie Chan og Jet Li, ’Outcast’ med Nicolas Cage og Bille Augusts ’The Chinese Widow’ fra i år, hvor hun spiller over for Emile Hirsch.

Valget er faldet på Yifei, efter Disney har haft castingledere rundt i fem forskellige kontinenter og besigtiget hen ved 1000 kandidater for at finde en etnisk kinesisk kvinde. Instruktør Nicki Caro (’Whale Rider’, ’The Zookeeper’s Wife’) fortalte tidligere i år til Entertainment Weekly, at filmen ville blive »et ’girly’ martial arts-extravaganza«, og kampsportsfærdigheder har været et af de primære krav fra Disney.

Disneys trend med at overføre deres animationsfortællinger til film med rigtige skuespillere har vist sig som en stor succes. Manuskriptet til ’Mulan’ er skrevet af Rick Jaffa og Amanda Silver, som for alvor har skabt sig et navn i Hollywood med ‘Jurassic World’, ‘Rise of the Planet of the Apes’ og de kommende ‘Avatar’-fortsættelser.

’Mulan’ er sat til premiere i 2019 og hører til en myriade af Disney animationsfilm, som er ved at blive omsat til realfilm, deriblandt ’Løvernes konge’, ’Aladdin’, ’Dumbo’ og ’Pinocchio’.

Læs også: Beyoncé skal lægge stemme til ‘Løvernes konge’-remake

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af