Spielberg kører sig i Oscar-stilling: ’The Post’ kåret til årets film, og topanmelderne jubler

Spielberg kører sig i Oscar-stilling: ’The Post’ kåret til årets film, og topanmelderne jubler
Tom Hanks og Meryl Streep i 'The Post'

70-årige Steven Spielberg har måttet høre en del for, at han seneste film enten var tamt kedelige (’Lincoln’, ’Bridge of Spies’) eller bare elendige (’The BFG’). Den nye HBO-dokumentar ’Spielberg’ hylder instruktørens skelsættende bedrifter, og man kunne godt få den tanke, at hans bidrag fremover hørte til på et filmmuseum. Men nej, legendariske Spielberg har tilsyneladende mere at sige.

Hans seneste film ’The Post’, der handler om publiceringen af de afslørende Pentagon-papirer i 1972, blev i nat dansk tid kåret af det hæderkronede National Board of Review (NBR) som bedste film i 2017, mens bedste skuespiller og skuespillerinde gik til filmens hovedrolleskuespillere, Meryl Streep og Tom Hanks.

NBR blev dannet som censorinstans, men begyndte som de første i 1930 at lave lister over årets film. Det er 100 cinefile akademikere og filmskabere fra New York, som har valgt ’The Post’ til årets film.

Af andre nævneværdige priser blev Greta Gerwig belønnet som årets instruktør for ’Lady Bird’ og Paul Thomas Andersons ’Phantom Thread’ og James Francos ’The Disaster Artist’ vandt for henholdsvis bedste originale og bedste adapterede manuskript.

Udmærkelsen som årets film ifølge NBR giver et godt Oscar-rygstød, om end ingen garanti for at vinde statuetten. Foreningen har de seneste år peget på film som ’The Social Network’, ’Her’, ’Mad Max: Fury Road’ og ’Manchester By the Sea’. Det har i mange tilfælde været kritikernes favoritter. Steven Spielbergs ’The Post’ har da også fået det meste af anmeldereliten til at tweete begejstret efter den første særvisning af det stjernespækkede politiske drama.

‘The Post’ har premiere i USA den 22. december, mens vi herhjemme skal vente helt til 5. april næste år for at få bekræftet, om Spielbergs spillefilm nummer 30 er den bedste i 2017.

Læs også: Første trailer til Spielbergs stærke Oscar-kandidat ‘The Post’ med Tom Hanks og Meryl Streep er landet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af