Soundvenue uddeler Fremtidsprisen og 50.000 kroner til filminstruktøren Annika Berg

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fremtidsprisen er Soundvenues nye årligt tilbagevendende pris, der skal støtte grænsesøgende, nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid. Prisen er præsenteret i samarbejde med Kissmeyer og uddeles i to kategorier: film/tv og musik.

I dag løfter vi sløret for vinderen i film/tv-kategorien, og juryens valg er faldet på instruktøren Annika Berg, der i år spillefilmsdebuterede med den skamroste ‘Team Hurricane’.

Vi spurgte Annika Berg, hvordan hun kunne tænke sig at fejre prisen, og som videoen her ovenfor afslører, valgte hun at sætte sig bag roret i en flyvemaskine for første gang. Intet mindre.

Annika Berg modtager sammen med Fremtidsprisen et legat på 50.000 kroner, som Soundvenue håber kan medvirke til at skabe et frirum, hvor vinderen kan forme flere nytænkende og udfordrende værker.

De andre nominerede i kategorien film/tv var skuespilleren Victoria Carmen Sonne, fotografen Maria von Hausswolff, satirekollektivet Gigis og instruktøren Martin Skovbjerg.

Juryen i film/tv-kategorien bestod af skuespilleren Danica Curcic, instruktørerne Fenar Ahmad og Christian Tafdrup, direktør for CPH:DOX Tine Fischer og Soundvenues filmredaktør, Jacob Ludvigsen.

Juryens begrundelse for valget af Annika Berg:

»Med års mellemrum lander en dansk film, som ukueligt – nærmest aggressivt – vrister sig fri af konventionernes åndsforsnævrende spændetrøje. Sådan en film er Annika Bergs debutfilm, ’Team Hurricane’, der med en insisterende collagestil, forbløffende autenticitet og sydende temperament ikke ligner noget andet, vi har set i dansk film. Den varsler et særligt instruktørtalent, der besidder en sjælden kombination af en stærk æstetisk vision og en substanstung lydhørhed over for sine uerfarne skuespillere, som hun selv fandt på sociale medier.

Allerede i skoleafgangsfilmen ’Sia’ – om en 93-årig dame – demonstrerede Berg sin evne til at forene det følsomme, poetiske og flamboyante i et boblende møde mellem dokumentar og fiktion, og i ’Team Hurricane’ perfektionerer hun formen. Hun giver stemme til otte unge outsiderpiger, der finder et fællesskab på en ungdomsklub, og hun formidler deres følelsesliv med alt fra dybt intime bekendelsessituationer til hidsige montager med kulørt 90’er-glans. Sådan er det at være teenager: Forvirrende, fragmenteret, følelsesladet, alt på én og samme tid.

For få penge skabte Annika Berg en ny dansk ungdomsklassiker fra antietablissementet. Vi kan slet ikke vente med at se, hvad hun finder på næste gang.«

I morgen onsdag offentliggør vi vinderen af Fremtidsprisen i kategorien musik.

Læs alt om Fremtidsprisen på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af