’Star Wars: The Last Jedi’-instruktør falder i svime over Paul Thomas Andersons nye film

’Star Wars: The Last Jedi’-instruktør falder i svime over Paul Thomas Andersons nye film
Daniel Day-Lewis i 'Phantom Thread'

Rian Johnson er ugens – hvis ikke månedens eller årets – helt store samtaleemne i blockbusterverdenen som instruktør på det seneste kapitel i Star Wars-sagaen, ’The Last Jedi’. Men i anledning af en artikelserie for Variety har Rian Johnson fået muligheden for at sige et par rosende ord om en anden værdsat kollega.

Valget er faldet på Paul Thomas Andersons og dennes kommende kærlighedsdrama ’Phantom Thread’ om en kærlighedsramt modedesigner i 50’ernes London med Daniel Day-Lewis i hovedrollen. Rian Johnson opfatter hver ny Paul Thomas Anderson film som forventningen, man har til et album fra sit yndlingsband. Og Johnson blev ikke skuffet over yndlingsartistens seneste udspil.

»’Phantom Thread’ er blandt  Pauls mest særlige og unikke. Den har en frodig og skrøbeligt involverende kraft, der fremkalder David Leans romancer, selvom det hele tiden er forførende idiosynkratisk og fuldstændig sit eget bæst«, begrunder Rian Johnson om sit valg af ’Phantom Thread’ og fortsætter med superlativerne:

»Præstationerne er mangefacetterede vidundere, og det visuelle design er udsøgt, men det virkelig magiske er, hvordan det som helhed transcenderer at være ren teknik«.

’Phantom Thread’ kunne umiddelbart ikke ligge længere væk fra svimlende Starfighters-ture, små hamsterlignende Porgs og slimede karakterer med navne som Bib Fortuna. Men så alligevel.

Rian Johnson nævner ligheden med David Lean, der er instruktøren bag store episke klassikere som ’Broen over floden Kwai’, ’Doktor Zivago’ og ’Lawrence of Arabia’. Især sidstnævntes historiske adventurefortælling i de endeløse og surreelle sandområder var en kæmpe inspiration, da George Lucas i sin tid udtænkte sit eventyr om knægten Luke Skywalker.

Skulle man have lyst til at følge Rian Johnsons anbefaling, får ’Phantom Thread’ dansk premiere 15. februar.

Læs også: Paul Thomas Anderson og Daniel Day-Lewis varsler Oscar-klasse i trailer til ‘Phantom Thread’

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af