Soundvenue præsenterer: Stor Wes Anderson-serie i Cinemateket i april og maj

Soundvenue præsenterer: Stor Wes Anderson-serie i Cinemateket i april og maj
Ralph Fiennes i 'The Grand Budapest Hotel'.

I slutningen af maj er der endelig dansk premiere på Wes Andersons stop motion-hundefilm ’Isle of Dogs’. De internationale anmeldelser er glødende, og igen udfylder den texanske instruktør sin helt særlige stil med en fænomenal rolleliste, hvor Bill Murray, Bryan Cranston, Scarlett Johansson og Greta Gerwig bare er toppen af iskagen.

Og hvilken bedre måde at varme op til Wes Andersons nye film end ved at se eller gense hans forrige på det store lærred.

Fra 2. april og hele vejen frem til slutningen af maj serverer Cinemateket i København i samarbejde med Soundvenue fire af mesterens hovedværker: Gennembrudsfilmen ’The Royal Tenenbaums’, hans første stopmotion-film ’Fantastic Mr. Fox’, den lidt oversete ’Life Aquatic’ og hans seneste og mest populære film i karrieren, ’The Grand Budapest Hotel’.

Det er film, der er umiskendeligt Wes Anderson’ske i de minutiøst opsatte tableauer, symmetriske billedkompositioner, skæve figurer, deadpan-humoren og de mislykkedes familierelationer. Få af nutidens filmskabere er i dag så ikoniske, at man med kærlig satire kan dissekere dem så præcist, som de sjove honest trailer-fyre netop har gjort.

Wes Anderson bliver sommetider afskrevet som overfladisk indie-quirk, men under facaden gemmer sig en eksistentiel sørgmodighed og kontemplation over tilværelsens absurditet, der stikker dybere end som så og placerer instruktøren som en af de største i sin generation.

Og så er filmene bare – hvilket man især kan forsikre sig om, når man ser dem i biografen – så spækket med detaljer, at de er et rent overflødighedshorn for øjnene at gå på opdagelse i.

Velkommen til Wes World!

Cinemateket viser ’The Royal Tenenbaums’ ’Fantastic Mr. Fox’, ’Life Aquatic’ og ’The Grand Budapest Hotel’ i april og maj. Læs mere HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af