Alt håb ude for ‘District 9’-bagmands ’Alien’-film

Tilbage i 2015 rygtedes det, at den sydafrikanske instruktør Neill Blomkamp (’District 9’, ’Elysium’, ’Chappie’) skulle lave et femte kapitel i ’Alien’-filmserien, der tilmed skulle have Sigourney Weaver tilbage i sin ikoniske rolle som Ellen Ripley.

Sidste år kunne franchisens fader Ridley Scott, der instruerede den oprindelige ’Alien’ og de to prequels ’Prometheus’ og ’Alien: Covenant’, imidlertid endegyldigt skyde projektet til jorden. I et nyt interview med JoBlo fortæller Blomkamp nu også, at han har mistet troen på, at ’Alien 5’ bliver til noget.

»Det er bare en uheldig ting«, fortalte instruktøren.

»Jeg taler nogle gange med Sigourney om det. I øjeblikket er det lidt, som om ilden, der brændte inden i mig for at lave den, er væk. Selv når vi bevæger os væk fra den juridiske studie-politik, føles det, som om dens tid er kommet og gået. Så ja, jeg tror det ikke«, konstaterede han og udtrykte samtidig sin skuffelse:

»Og det siger jeg meget modvilligt, for jeg kan ikke understrege nok, hvor stor en fan jeg er af Sigourney, og hvor stor en fan jeg er af ’Alien’ og ’Aliens’ – og idéen om at lave efterfølger til James Camerons film er på alle måder fantastisk. Men man når til et punkt, hvor man har været i gang i flere år og bliver nødt til at komme videre. Jeg tror, det er sket for mig«.

Siden sidste år har Blomkamp haft fokus på sit nystartede, crowdfundede filmstudie Oats Studios, som har udgivet en håndfuld interessante sci-fi-kortfilm på YouTube.

Læs også: ’District 9’-instruktørs første Youtube-kortfilm er smuk og tankevækkende sci-fi

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af