‘District 9’-instruktørs første Youtube-kortfilm er smuk og tankevækkende sci-fi

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med ‘District 9’, ‘Elysium’ og ‘Chappie’ har sydafrikanske Neill Blomkamp slået fast, at han en af tidens mest visionære sci-fi-instruktører. Han har dog haft sine problemer med at manøvrere i Hollywood-systemet, så nu har han taget sagen i egen hånd. 

Med sit nye produktionsfirma Oats Studios rykker han ved de gængse distributionsformer ved at udgive kortfilm, der kan ses gratis på Youtube. Hans ide er, at hvis folk kan lide, hvad de ser, kan de betale den nette sum af 4,99 dollars for at få adgang til baggrundsmateriale på den digitale distributionsplatform Steam. Hvis folk lægger nok penge, er Blomkamps vision at få lavet kortfilmene til spillefilm i fuld længde. 

Det lyder hamrende interessant, og første kortfilm har nu ramt Youtube. ‘Rakka’ foregår i et ødelagt 2020, hvor aliens har overtaget jorden. I et diktatorisk styre kontrollerer de menneskene og udfører blodige eksperimenter med døden til følge. Filmen er ekstremt smuk og udmærker sig blandt andet ved Blomkamps velkendte gennemførte monstre.

Læs også: Ridley Scott dræber alt håb om en ‘Alien’-film fra ‘District 9’-instruktør

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af