Jamie Foxx var en skændsel som Oscar-nomineret, indtil Oprah og Sidney Poitier intervenerede

Jamie Foxx var en skændsel som Oscar-nomineret, indtil Oprah og Sidney Poitier intervenerede
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Alle sandhederne kom på bordet, da Jamie Foxx i går deltog i et stort interview under Tribeca Film Festival. En af sandhederne involverer både en intervention, Oprah og Sidney Poitier – og en særdeles vigtig personlig u-vending for Foxx.

Da Jamie Foxx i 2004 portrætterede Ray Charles i Taylor Hackfords ‘Ray’, væltede award-nomineringerne ind. Men den amerikanske skuespiller (skråstreg komiker, sanger, producer og kreative altmuligmand) var ikke helt sin egen rolle moden til at tage imod al den positive opmærksomhed.

Jamie Foxx udtaler (via IndieWire): »Da jeg blev nomineret til Oscar’en, tog jeg det ikke seriøst overhovedet. Jeg troede ikke, der var nogen chance for at vinde. Jeg tog (Oscar-sæsonen) som en undskyldning for at feste. Jeg havde det sådan: ‘Åh, jeg er nomineret? Pop champagnen og lad os feste!’. Jeg kan huske første gang, paparazzi’en forfulgte mig. Jeg blev fuldstændig skør. Jeg tog til The Golden Globes, og der var champagne involveret, og jeg var bare helt galt på den på den røde løber. Jeg var respektløs under hele processen«.

Foxx fortæller, han skejede ud, råbte op på den røde løber til Golden Globe-uddelingen og fik sig et par sure pr-personer på nakken. Men her er det så, Oprah Winfrey træder ind i rollen som den gode fe (skråstreg utrættelige talkshow-værtinde og kærlige altmuligkvinde).

»Oprah sagde til mig: ‘Du har en virkelig stor chance for at gøre noget, der er vidunderligt, og den karakter, du spillede, har rørt så mange mennesker, men ikke hvis du opfører dig sådan«.

Oprah arrangerede en god, gammeldags intervention hjemme hos Quincy Jones, hvor hun havde allieret sig med den legendariske skuespiller Sidney Poitier – den første sorte skuespiller, der vandt en Oscar for bedste hovedrolle tilbage i 1964 for ‘Lilies of the Field’.

Jamie Foxx fortæller: »Jeg gik op til ham, og han sagde: ‘Jeg så din præstation og jeg voksede to tommer. Jeg efterlader dig med én ting: Ansvar’«.

Foxx fik efter eget udsagn stof til eftertanke. »Oh shit! Ikke flere efterfester. Jeg er nødt til at få styr på mit lort«.

Til selve Oscar-uddelingen endte Jamie Foxx med at tage sin datter med sig og skippe festerne. Nå ja, og så vandt han sin Oscar, sin Golden Globe og sin BAFTA for hovedrollen som Ray – and the rest is history…

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af