Benedict Cumberbatch vil kun tage nye roller, hvis hans kvindelige medspillere får ligeløn

Benedict Cumberbatch vil kun tage nye roller, hvis hans kvindelige medspillere får ligeløn
Benedict Cumberbatch i 'Patrick Melrose'.

Ligeløn er endelig ved at komme på forhandlingsbordene rundt omkring i Hollywood. Men der synes alligevel at være himmelråbende langt fra tale til handling de fleste steder. Det gør Benedict Cumberbatch nu noget ved.

Cumberbatch, der for tiden kan opleves i ’Avengers: Infinity War’, har i et nyt interview i Radio Times udtalt, at han ikke vil tage nye roller, med mindre hans kvindelige medspillere får ligeløn. En stærk udtalelse, der forhåbentlig vil komme til at give genklang i branchen. Som han selv udtaler i interviewet, handler det om at skride til handling, førend der kan ske en reel ændring.

»Det handler om implementering. Lige løn og en plads ved bordet er de centrale præmisser i feminisme. Tænk på dit medansvar. Spørg, hvad kvinder bliver betalt, og sig: ’Hvis hun ikke bliver betalt det samme som mændene, gør jeg det ikke’«, udtaler Cumberbatch.

»Jeg er stolt af, at Adam (Cumberbatchs ven og kompagnon i SunntMatch, red.) og jeg er de eneste mænd i vores produktionsselskab. Vores næste projekt er en kvindelig historie med et kvindeligt perspektiv på moderskab i en tid med miljøkatastrofe«.

Hør interviewet med Benedict Cumberbatch via Radio Times her.

Læs også: ’Avengers: Infinity War’-castet udsættes for revsende Mean Tweets hos Jimmy Kimmel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af