Det skal du se i biografen i juni: Pilou Asbæk-thriller, hypet indie-gyser og ventede Sundance-hits

Månedens biografpremierer byder på flere interessante indie-titler, blandt andre en dansk debut og en imødeset gyser, der begge hittede på årets Sundance-festival. Derudover kan vi vente os et stjernespækket kvinde-cast Hollywoods nyeste spinoff, Pilou Asbæk som kriminalbetjent i 50’ernes København og en populær The Minds of 99-film fra CPH:DOX.
Det skal du se i biografen i juni: Pilou Asbæk-thriller, hypet indie-gyser og ventede Sundance-hits
'Hereditary' er blandt de mest ventede biograffilm i juni.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Den skyldige’

Instruktør Gustav Möller er svensker, men uddannet fra Den Danske Filmskole, og hans debutfilm ’Den skyldige’ er en af de mest ventede danske spillefilm i år. Filmen fik verdenspremiere på Sundance-festivalen i januar, hvor den vandt publikumsprisen for ikke-engelsksprogede dramaer.

Jakob Cedergren spiller politibetjenten Asger Holm, der er blevet degraderet til at tage imod 112-opkald. Hele den intense thriller udspiller sig på alarmcentralen i realtid, hvor han bliver ringet op af en kvinde, der er blevet kidnappet. Med telefonen som sit eneste redskab skal han forsøge at redde hende.

Soundvenue inviterer til forpremiere allerede 11. juni – snigkøb billet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Hereditary’

En anden Sundance-film er den hypede indie-gyser ’Hereditary’, som har det toneangivende selskab A24 i ryggen. Instruktør Ari Asters debutfilm blev mødt af begejstrede anmeldelser, og The Playlists anmelder kaldte den sågar »a game changing horror masterpice«.

I hovedrollen ses en velspillende Toni Collette som Annie, hvis familie oplever mystiske ting efter hendes mors død. Til sin egen rædsel finder hun ud af, at matriarken gemte på en forfærdelig familiehemmelighed, som hun selv og datteren Charlie nu har arvet.

Soundvenue inviterer til forpremiere 19. juni – snigkøb billet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Love, Simon’

Coming of age komedien ’Love, Simon’ fik sig et ordentligt skud hype ved sin amerikanske premiere, hvor kendisser som Kristen Bell og Neil Patrick Harris var så begejstrede, at de købte hele biografsale, for at folk kunne se den gratis.

Filmen følger teenageren Simon (Nick Robinson fra ’Jurassic World’), der forsøger at finde det rette tidspunkt og den rette måde, hvorpå han kan springe ud som homoseksuel for familie og venner. Den er blevet rost for at beskrive en homoseksuel teenagers liv uden den film-vanlige tragik og dårligdom.

Premiere 21. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Ocean’s 8’

’The Hunger Games’-instruktøren Gary Ross byder på en storstilet kvinde-spinoff af Steven Soderberghs ’Ocean’s’-trilogi, og i stil med de oprindelige film har vi noget af et stjernecast i vente.

Både Sandra Bullock, Rihanna, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Katie Holmes, Olivia Munn, Dakota Fanning, Mindy Kaling, Jaime King, Helena Bonham Carter og Awkwafina spiller med i filmen, hvori Matt Damon desuden vender tilbage som Linus Caldwell.

I filmen ser vi Bullocks Debbie Ocean, der er i familie med George Clooneys Danny Ocean, samle et hold af storsvindlere til et stort kup under den årlige Met Ball, hvor de skal stjæle et værdifuldt halssmykke.

Premiere 21. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Stor som en sol’

Reklameinstruktør Kasper Kiertzner spillefilmdebuterede på dette års CPH:DOX, hvor ’Stor som en sol’ spillede for udsolgte sale. Det var så stor en succes, at The Minds of 99-dokumentaren nu får regulær biografpremiere.

Filmen følger rockbandet, mens de indspiller ’Solkongen’-albummet og tager på danmarksturne. Undervejs er der flere overvejelser omkring bandets identitet og fremtid – specielt fra frontmand Niels Brandt, der har svært ved at håndtere, at han pludselig er blevet glad og tilfreds.

Premiere 14. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Ulydighed’

Chilenske Sebastián Lelio vandt i marts Oscar-statuetten for bedste ikke-engelsksprogede film med ’En fantastisk kvinde’, og nu er han tilbage på engelsk, muligvis igen på Oscar-jagt? Rachel Weisz og Rachel McAdams ser i hvert fald ud til at komme gennem hele følelsesregistret i ’Ulydighed’.

Her følger vi Ronit (Weisz) tilbagevenden til et ortodokst jødisk samfund, som hun engang blev bortvist fra, da hun indledte et lesbisk forhold med klassekammeraten Esti (McAdams). Ved gensynet vækkes de gamle følelser til live, og de to kvinder må kæmpe mod omverdenen for deres kærlighed.

Premiere 14. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Skytsenglen’

’Skytsenglen’ er en psykologisk krimi-thriller med Pilou Asbæk i hovedrollen. Baseret på virkelige hændelser spiller Asbæk kriminalbetjenten Anders Olsen, der i København i 1951 skal opklare en besynderlig mordsag. Efter at 28-årige Palle Hardrup (Cyron Melville) slog to mennesker ihjel under et bankrøveri, åbnes der nemlig op for, at hans cellemakker Bjørn Schouw Nielsen (Josh Lucas) kunne have hypnotiseret ham til at gøre det.

Finske Arto Halonen har skrevet og instrueret filmen, hvis begivenheder tidligere har dannet grundlag for et dobbeltafsnit i DR’s nyklassiske ’Rejseholdet’-serie.

Premiere 28. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’I Syrien’

Med sin kun anden spillefilm vandt den belgiske instruktør Philippe Van Leeuw publikumsprisen på sidste års filmfestival i Berlin. ’I Syrien’ er et intenst, klaustrofobisk drama, der udspiller sig under den igangværende borgerkrig i Syrien. Her forsøger moren Oum at holde sin familie i ro, mens død og ødelæggelse raser uden for deres lille lejlighed. Samtidig ligger en sniper på lur for at udnytte deres mindste fejltrin.

Premiere 21. juni.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af