’The Rain’-bagmænd optrevler nogle af første sæsons mysterier i nyt interview

’The Rain’-bagmænd optrevler nogle af første sæsons mysterier i nyt interview
Angela Bundalovic i 'The Rain'. (Foto: Netflix/Per Arnesen)

(Spoiler alert: Læs først videre, når du har set hele første sæson af ’The Rain’)

I begyndelsen af måneden skyllede ’The Rain’ ind over Netflix som den første store danske satsning. Har du fulgt med sci-fi-dystopien, kan det være, du sidder tilbage med et par ubesvarede spørgsmål. Her kommer seriens skabere dig til undsætning med svar på et par af dem i et nyt interview med IndieWire.

Først og fremmest er der spørgsmålet om, hvad der præcis var skyld i, at Beatrice pludselig var livløs efter natten, hun havde delt med Rasmus. Var det regnen, var det hunden, der slikkede hende, eller var det Rasmus himself, der smittede hende?

»Det var Rasmus«, forklarer medskaber Jannik Tai Mosholt. »Han var smittet på det tidspunkt. Jeg tror også, vi forhåbentlig dykker dybere ned i det senere hen, men det, vi arbejdede ud fra (…) er minuttet, han får knivstikket, og han fik en bakteriel infektion fra knivstikket, vækkede det virussen. Den gik fra at være passiv til at blive aggressiv, og det har skabt mutationen og virusens fjendtlighed overfor andre eller overfor verden omkring ham«.

Hvorvidt Simone viser sig at dele den resistens, hendes bror har for virussen, vil forfatterne dog ikke afsløre. »Vi kan ikke sige, hvad der sker med Simone. Det ville ikke være fair for nogen. Ja, de deler ligheder og genetiske koder«, lyder det.

Mosholts makker, Christian Potalivo, udreder desuden en del af forvirringen omkring, hvad det egentlig er, der smitter, når nu regnen pludselig ikke viser sig at være farlig længere:

»Hvis man ser anden episode, da Martin jagtede kvinden, der har foden i vandet og bliver syg, siger folk: ’Hvorfor blev hun syg af vandet?’, når de senere finder ud af, at regnen ikke længere er farlig. Men hvis du ser nærmere efter, er der faktisk et dødt dyr i vandet. Virussen er allerede blevet overført til dyr«, forklarer Potalivo.

»Vi har alle svarene, vi har bare ikke givet jer dem alle sammen endnu. Det er svært at forklare, for vi vil ikke give plot-spoilers, hvis vi får muligheden for at gå dybere ind i universet, men der er en god forklaring på, hvordan sygdommen blev brugt, og hvorfor den blev brugt sådan, som den gjorde i første sæson«, fortæller Potalivo.

Det er endnu uvist, om ’The Rain’ bliver fornyet med endnu en sæson på Netflix, men det lyder som om, forfatterne har store dele af en sæson klar til at blive hevet ud af ærmet.

I interviewet går Mosholt og Potalivo desuden i dybden med nogle af tankerne bag skabelsen af serien – om deres egen frygt for bakterier og smitte, deres mange samtaler med viruseksperter, læger og biologer, samt den »sadistiske sjov« de havde, da de besluttede sig for, at kannibalerne skulle være svenskere.

Læs også: ‘The Rain’: Det bedste og værste i Netflix’ danske sci-fi-dystopi

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af