Robert Pattinsons lister sine 15 yndlingsfilm – Nikolaj Coster-Waldau-film overraskende iblandt

Robert Pattinsons lister sine 15 yndlingsfilm – Nikolaj Coster-Waldau-film overraskende iblandt
Robert Pattinson i 'Good Time'.

De fleste har efterhånden nok fundet ud af, at Robert Pattinson er meget mere end Edward fra ’Twilight’. Den 32-årige skuespiller har i hvert fald karrieremæssigt bevæget sig i en helt anden retning med film som ’Damsel’, ’Good Time’ og David Cronenberg-samarbejderne ’Cosmopolis’ og ’Maps to the Stars’.

Kigger man på Pattinsons yndlingsfilm, er der også flere intellektuelle klassikere iblandt. Indiewire har samlet en liste med 15 anbefalinger, som skuespilleren har givet i forskellige interviews over de sidste 10 år, hvor der også er blevet plads til en halvdansk spændingsfilm.

Norske Morten Tyldums ’Headhunterne’, der har Nikolaj Coster-Waldau i en bærende skurkerolle, er nemlig at finde på listen. »Jeg elsker, at en af de centrale motivationskilder for hovedkarakteren bare er, at han synes, han er for lav«, fortalte Pattinson sidste år til Rotten Tomatoes.

Skuespillerens favoritter rækker også længere tilbage i tiden, blandt andre til de to arthouse-klassikere ’Breathless’ og ’Pierrot le fou’ af den franske nybølgeinstruktør Jean-Luc Godard. »En af de bedste repræsentationer af forholdet mellem kvinder og mænd«, sagde han om ’Breathless’ tilbage i 2008 til Rotten Tomatoes.

På listen ses også Hollywood-klassikere som ’One Flew Over the Cuckoo’s Nest’ og ’The Excorcist’ og den mere tvivlsomme ’Corky Romano’. Desuden figurerer ’White Material’ af Claire Denis, med hvem han samarbejder i den kommende sci-fi-film ’High Life’.

Den fulde liste:

’One Flew Over the Cuckoo’s Nest’
’Breathless’
’The Exorcist’
‘Julia’
’Headhunterne’
’The Devils’
’The Beat that My Heart Skipped’
’Arizona Dream’
’Pierrot le fou’
’Ivan’s XTC’
’First Name: Carmen’
’Le Souffle’
’Corky Romano’
’White Material’
’De elskende fra Pont-Neuf’

Læs interview: Den nye Robert Pattinson er ikke for twi-hards

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af