Se traileren til Bille Augusts storfilm ’Lykke-Per’ – med Esben Smed, Katrine Greis-Rosenthal og Rasmus Bjerg

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Esben Smed fik med sine præstationer i ’Bedrag’, ’Sommeren ’92’ og ’Aminas breve’ det prestigefyldte Shooting Star-mærkat på sidste års filmfestival i Berlin, og snart er han aktuel med karrierens hidtil største rolle.

Han ses nemlig i titelrollen til Bille Augusts storladne filmatisering af Henrik Pontoppidans romanklassiker ’Lykke-Per’. Den Oscar- og dobbelt Guldpalmevindende instruktør har i fællesskab med sønnen Anders August skrevet manuskriptet, som først var tænkt som miniserie, men nu først får premiere som biograffilm og herefter udsendes i fire afsnit på TV 2.

Per flygter fra sit stærkt religiøse hjem i Jylland til storbyen København for at læse til ingeniør. Med sine innovative idéer og store ambitioner imponerer han hurtigt den jødiske Salomon-familie, og han forelsker sig i datteren Jakobe. Fremtiden ser lys ud, men Per tynges af sit jyske bagland, som ikke kan acceptere hans valg i livet.

Udover Esben Smed prydes rollelisten af blandt andre Katrine Greis-Rosenthal, Rasmus Bjerg, Jens Albinus, Anders Hove og Julie Christiansen.

’Lykke-Per’ får premiere 30. august.

Læs også: Det, der får Esben Smed til at tude

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af