‘The Man Who Killed Don Quixote’ er lavet ulovligt, ifølge ny dom

‘The Man Who Killed Don Quixote’ er lavet ulovligt, ifølge ny dom
Adam Driver i Terry Gilliams omsider realiserede 'The Man Who Killed Don Quixote'. (Foto: Diego Lopez Calvin)

Bedst som man troede, at Terry Gilliams 25 årige passionsprojekt, ‘The Man Who Killed Don Quixote’, havde fået en lykkelig udgang, da den blev vist på Cannes Film Festival sidste måned efter et produktionshelvede af dimensioner, er filmen blevet ramt af endnu en ulykke.

Instruktøren har nemlig tabt en retssag mod filmens tidligere producer, Paul Branco, der sagsøgte Gilliam for rettighederne til filmen umiddelbart inden Cannes. Den parisiske domstol afgjorde først sagen til Gilliams fordel, men nu er den endelige dom altså, at Branco er filmens retmæssige ejer.

Terry Gilliam er blevet idømt en bøde på 10.000 euro, men det er tilsyneladende det mindste af den sagnomspundne films problemer. Branco har nemlig i sinde at sagsøge alt og alle, der har haft en hånd med i filmens nu ulovlige visning på Cannes:

»Vi vil søge erstatning med renter fra alle de mennesker, der var involveret i den illegale produktion og først og fremmest alle dem, der var en del af dens illegale fremvisning. Vi holder alle ansvarlige«, udtaler Branco til Screendaily og uddyber, at han både vil gå efter »filmens producenter, Kinology, finansører samt alle dem, der distribuerede filmen i Frankrig, Cannes Film Festival. Alle«.

»Filmen i sin helhed tilhører Alfama (Brancos produktionsselskab, red.). Filmen blev lavet ulovligt. Det er første gang, jeg nogensinde har set så mange mennesker gå i gang med målrettet at producere og udnytte en film uden at have rettighederne. Det er en unik sag«, fortsætter Branco.

Denne udvikling kunne meget vel blive dødsstødet for ‘The Man Who Killed Don Quixote’, der mistede Amazon som distributør kort inden verdenspremieren og siden fik lunkne anmeldelser på Cannes.

Læs også: Filmredaktør: ‘The Man Who Killed Don Quixote’ er en katastrofe

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af