Rødvin inspireret af ’The Handmaid’s Tale’ vækker Twitter-folkets vrede

Rødvin inspireret af ’The Handmaid’s Tale’ vækker Twitter-folkets vrede

Blessed be the fruit. Eller hvad?

’The Handmaid’s Tale’ er en af tidens mest populære tv-serier, så det er ikke noget under, at produktionsselskaberne MGM og Hulu gerne vil høste den velsignede frugt af succesen, så at sige.

Et par lidt for smarte marketingstyper sprang dog tilsyneladende et realitetstjek over, da de for nylig fandt på at lancere tre flasker vin inspireret af seriens karakterer Offred (Elisabeth Moss), Ofglen (Alexis Bledel) og Serena Joy (Yvonne Strahovski). To røde, en hvid. MGM ville sende flaskerne på markedet i samarbejde med vinfirmaet Lot18, og der blev ikke sparet på de farverige beskrivelser af symbiosen mellem de enkelte vine og karaktererne, de ’repræsenterede’.

De tre vine inspireret af ‘The Handmaid’s Tale’.

Offreds 2017 Pays d’Oc Pinot Noir blev sålunde kaldt »rig og kompleks – en vin, du vil smage længe efter, du har tømt glasset og en stærk oplevelse, du aldrig glemmer«. Ofglens 2017 Rouge Valley Cabernet Sauvignon var et »vovet bevis på den klasse, en Oregon Cabernet kan nå – fuld af koncentrerede noter af kirsebær, blomme og kaffebønner, der bliver afløst af en varm, krydret finish«. Og Serena Joys 2016 Bordeaux Blanc »sofistikeret, traditionel og respektabel. En vin, der ved første færd kan virke tilbageholdende, men som efter et par små slurke afslører skjulte lag af tiltalende hvid grapefrugt og citrongræs«.

De tre vine var tænkt som et sjovt, kreativt tiltag, der ville falde i målgruppens smag – og måske endog kunne nydes, mens man så serien. Sådan skulle det ikke gå.

Knapt havde MGM afsløret vinprojektet før Twitter begyndte at gløde af indignation over selskabets tonedøve slåen plat på kvindeundertrykkelse:

 

 

Backlashet var så voldsomt, at MGM og Lot18 øjeblikkeligt trak vinene tilbage igen. Praise be.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af