Danske ‘Vinterbrødre’ nomineres til stor nordisk filmpris

Danske ‘Vinterbrødre’ nomineres til stor nordisk filmpris
Elliott Crosset Hove i 'Vinterbrødre'.

De nominerede til Nordisk Råds Filmpris 2018 er i dag blevet offentliggjort, og ikke overraskende er ’Vinterbrødre’ årets danske bidrag.

’Vinterbrødre’, der er islandske Hlynur Palmasons debut og en æstetisk tour de force om to brødre i en kalkmine, fik strålende anmeldelser, da den havde premiere i december sidste år og har allerede hentet ni danske Robert-priser, to Bodil-statuetter og over 25 internationale priser hjem. Den er oppe imod norske ’Thelma’ instrueret af Joachim Trier (der vandt prisen i 2016 med dramaet ’Louder Than Bombs’), islandske ’Woman at War’ (der fik stor ros på Cannes-festivalen), finske ’Euthanizer’ og svenske ’Ravens’.

Vinderen af filmprisen udpeges 30. oktober af en jury bestående af repræsentanter fra de fem nordiske lande, og i år besiddes de danske poster af Per Juul Carlsen, Jacob Wendt Jensen og Eva Novrup Redvall, der i samarbejde med de øvrige medlemmer vurderer filmene på baggrund af deres forankring i den nordiske kultur, kunstneriske kvalitet og originalitet. Prisen består af 350.000 kroner, der deles mellem manusforfatter, instruktør og producer – hvis ’Vinterbrødre’ vinder, deler Pálmason beløbet med filmens tre producere, Julie Waltersdorph Hansen, Per Damgaard Hansen og islandske Anton Máni Svansson.

Sidst det blev til en dansk sejr ved Nordisk Råds Filmpris, var i 2013 med Thomas Vinterbergs ’Jagten’. Sidste år gik prisen til Finland med ‘Little Wing’ instrueret af Selma Vilhunen. De danske biografgængere kan opleve dette års priskandidater, når Grand Teatret og Cinemateket viser de fem nominerede filmperler i weekenden 12.-14. oktober.

Se trailerne til de fem nominerede filmpriskandidater ‘Vinterbrødre’, ‘Thelma’, ‘Woman at War’, ‘Euthanizer’ og ‘Ravens’.

Læs også: Anmeldelse af ‘Vinterbrødre’

Læs også: En ny epoke er skudt ind i dansk film – men alt for få har opdaget det

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af