Donald Trump trumpsplainer ‘Apocalypse Now’ over for Vietnam-veteraner

Donald Trump trumpsplainer ‘Apocalypse Now’ over for Vietnam-veteraner
Napalm-elskende Robert Duvall i 'Apocalypse Now'.

Det er ikke ligefrem, fordi der er mangel på skandaler omkring den amerikanske præsident Donald Trump. Men nu er endnu en bizar historie dukket op, der, om ikke andet, understreger, at Trump trods sin sporadiske skuespilkarriere nok ikke er cinefil.

Under en event for amerikanske krigsveteraner i Det Hvide Hus i starten af Trumps tid som præsident spurgte en veteran fra Vietnamkrigen ifølge The Daily Beast Trump, om det er muligt at få mere hjælp til de soldater, der stadig lider under forgiftning fra kemikaliet Agent Orange. Agent Orange blev anvendt under Vietnamkrigen på skovområder for at få bladene til at falde at træerne, så de vietnamesiske tropper nemmere kunne spottes.

Trump svarede først: »Det har vi taget os af«, til stor forvirring for de tilstedeværende. Da de prøvede at forklare Trump, at de har savnet mere aktiv hjælp fra den amerikanske regering, afbrød han for at spørge, om Agent Orange er »det der fra filmen?«.

Først da Trump uddybede, stod det klart, at han refererede til Francis Ford Coppoloas krigsfilmklassiker ’Apocalypse Now’ fra 1979. Dog er det ikke Agent Orange, men napalm, der bliver anvendt i filmen, hvilket de fleste husker på grund af Robert Duvalls ikoniske replik: »I love the smell of napalm in the morning«.

Trump var dog ikke til at overbevise, og han spurgte efterfølgende de fremmødte, om ikke det nu var Agent Orange, der var »det der fra filmen«. Han blev dog igen irettesat. Til slut fortalte Vietnam-veteranen, der først snakkede med Trump, at han ikke bryder sig om ’Apocalypse Now’ på grund af måden, den portrætterer krigen på. Hvortil Trump blot svarede: »Jeg tror simpelthen bare ikke, at du kunne lide filmen«.

Om Trump selv er fan af filmen (eller om han faktisk har set den), melder historien intet om.

Læs også: David Lynch deler åbent brev til Donald Trump – »Du er skyld i lidelse og splittelse«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af