David Lynch deler åbent brev til Donald Trump: »Du er skyld i lidelse og splittelse«

David Lynch deler åbent brev til Donald Trump: »Du er skyld i lidelse og splittelse«
David Lynch i 'Twin Peaks: The Return'.

I weekenden offentliggjorde The Guardian et interview med David Lynch, hvor instruktøren bliver citeret for at sige, at Donald Trump kan »gå over i historien som en af de største præsidenter nogensinde, fordi han har disruptet det hele så meget«. Han fortsatte desuden med ordene: »Der er ingen, som kan modarbejde denne mand på nogen som helst intelligent måde«.

Den amerikanske højreekstreme nyhedsside Breitbart og Donald Trump selv har været hurtige til at skumme fløden af første del af citatet. Under et møde i South Carolina forleden pralede Trump således med, at Lynch synes, han er en af historiens største præsidenter.

Nu har Lynch sat sig til tasterne for at forklare misforståelsen i et åbent brev til Trump via Facebook. Her skriver Lynch (der karakteriserer sig selv som demokrat, om end ikke umiddelbart særligt politisk engageret), at citatet blev brugt ude af kontekst, og at det kræver en forklaring. Han fortsætter desuden med en bøn til Trump om at vende skuden og behandle folk, som han selv vil behandles.

David Lynch skriver: »Jeg ville ønske, du og jeg kunne sætte os ned og få en snak. Dette citat, der er rejst vidt omkring, blev taget ud af kontekst og burde forklares. Desværre, hvis du fortsætter, som du har gjort, har du ingen chance for at blive en del af historien som en stor præsident. Det ville være virkelig trist for dig – og for landet. Du er skyld i lidelse og splittelse«.

Lynch slutter af i en håbefuld tone: »Det er ikke for sent at vende skuden. Vend vores skib i retning af en lys fremtid for alle. Du kan forene landet. (…) Alt, du skal gøre, er at behandle mennesker, som du selv gerne vil behandles«.

Læs hele Lynchs åbne brev til Trump via hans Facebook-opslag herunder.

Læs også: Jim Carrey pisser på Donald Trumps grav med nyt maleri

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af