’Løbeklubben’: Lise Baastrup brillerer i TV 2’s nye satireserie

’Løbeklubben’: Lise Baastrup brillerer i TV 2’s nye satireserie
Stephania Potalivo og Lise Baastrup i 'Løbeklubben'.

Lise Baastrup har så funny bones, at jeg af og til har siddet en hel udsendelse af TV 2’s ellers tandløse familieunderholdningsprogram ’Rundt på gulvet’ igennem bare for at lade mig kilde af hendes geniale kropskomik og nøjagtigt overdrevne mimik. Jeg har også både set og genset en sketch fra Cirkusrevyen i 2016, hvor Baastrup kokkererer ’Single sommermad’, alt imens hun drukner sorgerne i en 10-liters bag in box og fuldesnubler inderligt sjovt over ordene. Baastrup har det.

I ’Rita’ og spin-off serien ’Hjørdis’ har Lise Baastrup vundet seerhjerter som den konfliktsky    og kiksede skolelærer Hjørdis i snart en håndfuld år. Rollen som modvillig løbeklubsmedlem, der skal træne sig op til sin første DHL-stafet i TV 2 Plays webkomedieserie ’Løbeklubben’, er derfor helt i tråd med Baastrups tidligere TV 2-succeser.

Og ja, Baastrup er afgjort det bedste ved instruktør Morten BH’s diminutive serie på fem afsnit á fem minutter (hvilket må være den nye minimumsgrænse for, hvad der retfærdigvis kan kaldes en serie).

’Løbeklubben’ er snarere småkomiske vignetter af akavede situationer, Baastrups Henry pludselig befinder sig i det uvante løbeklubsmiljø. Først den fagre, nye verden i sportsbutikken, hvor hun egentlig bare skal have et par løbesko og måske nogle tights, men ekspedienten vupti får prakket hende gear for en mindre formue på. Alt i laksefarvet, selvfølgelig. Dertil skal hun endda finde sig i at blive kaldt »ekstremt platfodet« under den uundgåelige, pinlige løbetest midt på båndet i butikken. Som om det at løbe ikke er selvpineri nok.

Lise Baastrup, Stephania Potalivo, David Owe og Jens Jørn Spottag.

Platfodet, modvillig og iklædt skrigspraglet løbetøj tager Henry alligevel kampen op. Hun vil jo gerne være en holdspiller, med i klubben, ha’ ja-hatten på og alt det der på det nye arbejde. Og løbenummeret til den forestående DHL-stafet er adgangsbilletten til kollegialt fællesskab, forstås. Selvom den er banal, er den betragtning af løb som tidstypisk arbejdskult svær at være uenig med Morten BH (’Kolbøttefabrikken’, ’Anti’) i. Ikke mindst når Lise Baastrup kærlig-kluntet sætter genkendeligt ansigt på gennemsnitsdanskerens famlende møde med motionsløb.

I rollen som løbeklubbens lige dele muskuløse og helsehippe træner Patrick trækker David Owe også et par lette smil hjem. Han løber i barfodssko og uden ur. Gisp! Løb er jo en sanseoplevelse for hele kroppen, forklarer han Henry. Og da han fortæller hende, at hendes »lår har stort potentiale«, nikker du genkendende med på dén type løbetræner. På sidelinjen som den jaloux og løbeoverivrige kæreste levnes der imidlertid ikke meget spilleplads til Stephania Potalivo. Men fem afsnit á fem minutter er der jo heller ikke alverden at arbejde med.

’Løbeklubben’ lunter som webserie lidt urytmisk afsted med sit ultrakorte format. Hverken indsigtsfuld eller tåkrummende nok til at være alvorligt sjov. Men seriens samfulde 25 minutter i selskab med Lise Baastrup er afgjort godt spenderet.

Webserie. Instruktion: Morten BH. Medvirkende: Lise Baastrup, Stephania Potalivo, David Owe, Jens Jørn Spottag, Aske Bang. Spilletid: Fem afsnit á ca. 5 min.. Premiere: Kan ses på TV 2 Play
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af