Zentropa præsenterer stjernespækket komedie om mødregruppens gylp og glæder – med Danica Curcic og Anders W. Berthelsen

Zentropa præsenterer stjernespækket komedie om mødregruppens gylp og glæder – med Danica Curcic og Anders W. Berthelsen
Castet i 'Mødregruppen' med Danica Curcic i front. (Foto: Henrik Ohsten)

Zentropa og Nordisk Film Distribution har netop løftet sløret for vinterferien 2019’s store danske komediefilm, ‘Mødregruppen’.

Charlotte Sachs Bostrup (‘Kartellet’, ‘Anja & Viktor’) instruerer Danica Curcic som overklassefruen Line, der lever det søde jetset-liv i Hong Kong sammen med manden Bjørn, spillet af Anders W. Berthelsen. Da Line imidlertid opdager, at Bjørn har en affære med barnepigen, rejser hun i raseri tilbage til sin sydfynske hjemby.

Hvad der blot skulle være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, genforeningen med den indebrændte keramikerkusine Maja (Julie Agnete Vang i sin første bærende rolle) og mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn lukker for Lines midler, og hverdagens praktiske udfordringer og fordommene om livet i provinsen rammer luksusdyret i panden – sammen med en god del grød, gylp, gæld og trusler fra den magtfulde ægtemand.

‘Mødregruppen’ er Zentropas første komedie siden Susanne Biers publikumsmagnet ‘Den skaldede frisør’ med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan, der trak over 630.000 danskere i biografen tilbage i 2012. Medlemmerne i Lines mødregruppe spilles af Marijana Jankovic, Lærke Winther, Martin Buch og Stephanie León, og på rollelisten finder man desuden Ditte Hansen og Martin Høgsted.

Filmen får premiere den 7. februar 2019.

Læs også: 16-årigt dansk filmtalent med klart budskab til vennerne: Vælg kreativitet frem for kriminalitet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af