Ny ‘Halloween’-film får fremragende anmeldelser efter verdenspremiere

Ny ‘Halloween’-film får fremragende anmeldelser efter verdenspremiere
'Halloween'

John Carpenters ‘Halloween’ fra 1978 er en af de mest populære gysefilm nogensinde. Siden da er der blevet lavet en lang række fortsættelser og et remake, men ingen af filmene har for alvor kunnet levet op til den oprindelige klassiker. Det lader dog til at ændre sig nu. Den nye ‘Halloween’-film, der lige har haft premiere på Toronto Film Festival, er blevet mødt af fremragende anmeldelser.

Selvom den nye film blot hedder ‘Halloween’, er der ikke tale om et remake, men i stedet en fortsættelse, der ignorerer alle film bortset fra den første. Den udspiller sig 40 år efter originalen, hvor Jamie Lee Curtis er tilbage i rollen som Laurie Strode, der endnu engang skal stå ansigt til ansigt med massemorderen Michael Myers, efter han er brudt ud af fængsel.

De første anmeldelser er imponerende, ikke blot for et nyt kapitel i en 40 år gammel franschise, men for slasher-film generelt.

»Filmen fungerer så godt, fordi den er så fundamental, og endda også sjov: Michael Myers snakker aldrig; hans maske og hans langsomme, dødbringende, bevidste gang siger det hele«, skriver Entertainment Weekly.

The Playlist stemmer i: »Medrivende, fyldt med atmosfære og brutal vold; ‘Halloween’ leverer, hvad seriens fans har hungret efter, og mere endnu«.

Især Jamie Lee Curtis roses for sin hovedrollepræstation: »Ja, selvom hun næsten er 60, er Curtis overbevisende som en af de sejeste og mest kampklar bedstemødre, der nogensinde er set på film, en kvinde som bliver skubbet ud fra en balkon, falder ned fra et tag, men stadig kæmper videre, fordi det er nødvendigt«, skriver Variety.

Indiewire mener endda, at filmens succes skal tilskrives Curtis: »Filmen kunne have været et harmløst remix af horror-konventioner, hvis ikke det var for Curtis, der stormer igennem filmen, som om hun har været på flugt i 40 år«.

‘Halloween’ får dansk biografpremiere 18. oktober.

Læs også: Den amerikanske horrorfilm er trådt ind i en ny guldalder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af