Rocklegenden Eddie Vedder kaldte Bradley Coopers ‘A Star is Born’ et tosset projekt

Rocklegenden Eddie Vedder kaldte Bradley Coopers ‘A Star is Born’ et tosset projekt
Bradley Cooper og Lady Gaga i 'A Star is Born'.

Bradley Coopers remake af musikdramaet ‘A Star is Born’ fik en varm modtagelse, da den blev vist på Venedig-filmfestivalen for en måneds tid siden, og den er siden blevet erklæret en lovende Oscar-kandidat i de helt store kategorier. Men Cooper (der både har skrevet, instrueret og spiller den ene hovedrolle over for Lady Gaga) blev åbenbart advaret op til flere gange imod at genindspille den klassiske Hollywood-film fra 1937, der allerede har to genindspilninger fra henholdsvis 1954 og 1976.

Én af skeptikerne var selveste Eddie Vedder, forsangeren fra Pearl Jam, som Cooper havde mødtes med forinden optagelserne, og som kaldte projektet for vanvittigt, fortæller Cooper til det amerikanske Yahoo! Entertainment:

»Han synes, det var helt tosset, at jeg ville lave den her film. Han var sådan ‘What? Bro, det skal du ikke gøre’«.

Men Cooper lod sig som bekendt ikke afskrække af skepsissen, og i stedet endte den verdenskendte rockstjerne med at blive en inspirationskilde til Coopers rolle som en afdanket country-stjerne, der kæmper med stofmisbrug og aftagende popularitet.

»Jeg tog til Seattle og brugte fire-fem dage med ham og stillede 9.000 spørgsmål. Og han gav mig indblik i mikroskopiske detaljer, som kun musikere kender til, den æstetiske og indre bearbejdelse… Han var vidunderlig«.

Filmen er Coopers debut som instruktør, og han er kommet særdeles godt fra start med det stærke drama om den aldrende countrymusiker Jackson Maine (Cooper), der hjælper en ung talentfuld sangerinde (Lady Gaga) med at bryde igennem på den store musikscene.

‘A Star is Born’ får dansk biografpremiere 6. december.

Læs også: Venedig-highlight dag 3: Lady Gaga spiller fænomenalt i Bradley Coopers stærke instruktørdebut ’A Star Is Born’

Læs også: Efter gamechanger-tid: Vi tager temperaturen på årets Oscarfelt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af