Katastrofefilmen ‘Skælvet’ er blevet et kæmpehit i Norge – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I katastrofefilmen ‘Skælvet’ truer et gigantisk jordskælv med at udradere Oslo og dens indbyggere, og filmen er blevet et kæmpe hit i sit norske hjemland. Filmen er efterfølgeren til Roar Uthaugs ‘Bølgen’ fra 2015, der ligeledes kredsede om en ulmende naturkatastrofe, og hvis hovedpersoner også er at finde i ‘Skælvet’.

I ‘Bølgen’ fulgte vi geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) og hans familie, da en tsunami truede med at tilintetgøre den lille by Geiranger – en krise, som Eikjord med nød og næppe fik afværget. Nu er en anden naturkatastrofe på spil, og i ‘Skælvet’ bliver Eikjords talenter sat på prøve, når Oslo trues af et enormt jordskælv, der ikke er set af denne kaliber siden 1904.

Uthaug (der efterfølgende instruerede forårets stort anlagte ‘Tomb Raider’) er skiftet ud med John Andreas Andersen i instruktørstolen. Andersen er kendt for sit fotografiske arbejde på blandt andre ‘Headhunterne’ og danske ‘Flaskepost fra P’ og er forholdsvis ny i instruktørembedet – et ærinde, han tydeligvis mestrer, spørger man det norske publikum. Filmen er blevet et massivt biografhit i Norge og bliver af nogle anset som et primaeksempel på den type storfilmsprojekter, som også Danmark bør satse på.

Filmen er fotograferet af John Christian Rosenlund, og skrevet af John Kåre Raake, Harald Rosenløw-Eeg, der alle tre er gengangere fra holdet bag ‘Bølgen’. Foruden Joner finder vi blandt andre Ane Dahl Torp på rollelisten, hvor hun ligesom i ‘Bølgen’ spiller Eikjords kone og mor til deres børn.

Det er endnu uvist, om filmen får dansk biografpremiere.

Læs også: Luca Guadagnino har fantaseret om sin vilde ’Suspiria’-film, siden han var 14

Læs også: Fjerde sæson af ’Better Call Saul’ bør gå over i tv-historien

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af