Ubådsmordet på Kim Wall bliver til tv-serie af ‘Kapringen’-instruktør – uden Peter Madsen

Ubådsmordet på Kim Wall bliver til tv-serie af ‘Kapringen’-instruktør – uden Peter Madsen
Tobias Lindholm.

I august sidste år blev den svenske journalist Kim Wall myrdet af den danske opfinder Peter Madsen i sidstnævntes ubåd, og det var ikke et spørgsmål, om den makabre sag ville blive omsat til fiktion, men hvornår.

Og det sker så allerede nu. Den danske instruktør og manuskriptforfatter bag filmene ‘R’, ‘Krigen’ og ‘Kapringen’, Tobias Lindholm, arbejder ifølge The Hollywood Reporter på den skandinaviske tv-serie ‘The Investigation’, der, som titlen antyder, skal omhandle efterforskningen af sagen i seks afsnit. Lindholm skal udarbejde manuskriptet i samarbejde med lederen af efterforskningen fra Københavns Politi, Jens Møller. Duoen skal desuden arbejde tæt sammen med Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall, der ifølge The Hollywood Reporter tidligt besluttede, at datteren ikke skulle glemmes, og at de stoler på, at Lindholm og Møller formår at fortælle historien »fra det rette perspektiv og med respekt for alle, der kendte og elskede Kim«.

Tobias Lindholm udtaler i en pressemeddelelse:

»Når jeg laver en krimiserie som denne, der er baseret på virkelige begivenheder og rigtige menneskers liv, kan og vil jeg ikke handle alene. Samarbejdet med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er derfor altafgørende«.

Han fortsætter:

»Jeg vil ikke lave en krimiserie, der bliver forført af gerningsmanden. Jeg er interesseret i de processer og de mennesker, der opklarede forbrydelsen, såvel som de mennesker, der må fortsætte deres liv på trods af den. Det er derfor en fuldt bevidst beslutning, at gerningsmanden ikke på noget tidspunkt vil optræde i serien«.

Tobias Lindholm har med den førnævnte trio af film bygget sin succesfulde karriere på en stor loyalitet over for autenticitet. Han har tv-erfaring som manuskriptforfatter på ‘Borgen’ og instruktør af to afsnit af en anden mordrelateret serie, David Finchers ‘Mindhunter’.

Serien produceres af Miso Film, men det står endnu ikke klart, hvor den vil blive vist i Danmark. Optagelserne starter næste år.

Læs også: Må en englænder lave film om Norges største tragedie?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af