Marvel-tegneserieskaberen Stan Lee har filmet sin sidste ikoniske cameo

Marvel-tegneserieskaberen Stan Lee har filmet sin sidste ikoniske cameo
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

I går aftes landede nyheden om, at tegneserieskaberen Stan Lee er død. Den ikoniske forfatter og Marvel Universe-medstifter blev 95 år gammel.

Stan Lee var i selskab med tegnerne Jack Kirby og Steve Ditko de kreative kræfter, der gav Marvel Comics en renæssance i 60’erne, som blev grundlaget for det enorme tegneserie-univers, vi kender i dag. Lee var med til at skabe de fleste af de superhelte, vi kender fra universet – heriblandt De Fantastiske Fire, Thor, Hulk og X-Men.

Da Marvel i 2008 med ’Iron Man’ tog hul på sit såkaldte Cinematic Universe – de seneste ti års superhelte-filmperler – var det kendt, at man altid kunne opleve Stan Lee i en lille cameo appearance. Og det kan man heldigvis også i den næstkommende Marvel-film, forsikrer Joe Russo, der sidder i instruktørstolen til på ’Avengers 4’.

Joe Russo, der både har instrueret den første ’Avengers’ og de to ’Captain America’-film fortæller: »Han er the godfather af mange af disse historier, ham og Jack Kirby. Så, Stan… Typisk ville vi prøve at få ham ud – han elsker ikke at flyve ­– så vi forsøgte at få ham ud til sine cameos samtidig. Så hvis vi havde andre film, der skød samme sted som os, for eksempel ’Ant-Man’ eller ’Avengers 4’, samlede vi cameo’erne sammen og flyttede ham så fra ét set til det næste og fik ham igennem sine cameos på én dag«.

Vi vil således kunne mindes Stan Lee, når han fra den 24. april 2019 kigger forbi det store lærred i den kommende ’Avengers 4’ -film.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af