Jackie Chan går til bekendelse i selvbiografi – fortæller om utroskab og vold mod sin søn

Jackie Chan går til bekendelse i selvbiografi – fortæller om utroskab og vold mod sin søn
Jackie Chan. (Foto: Jemal Countess/Getty Images)

Jackie Chan er muligvis den største filmstjerne, Kina nogensinde har haft. Han popularitet går kloden rundt, og han fremstår generelt ydmyg og sympatisk, når han optræder offentligt. Sådan har han dog ikke altid været – især ikke privat.

Chan udgav i 2015 sin selvbiografi på kinesisk, skrevet i samarbejde med forfatteren Zhu Mo, der først nu er blevet oversat til engelsk. I biografien, der hedder ‘Never Grow Up’, er Chan sjældent ærlig om de dårlige ting, han har foretaget sig, især i sin karrieres tidlige år.

Når Chan ser tilbage på sig selv, kalder han sig en »total idiot«, der brugte alt for mange penge, gamblede og drak. Chan fortæller, at det steg ham til hovedet at blive mangemillionær, da han stadig var i 20’erne.

»Jeg drak alkohol og kørte bil hver dag«, skriver Chan. »Om morgenen ville jeg smadre en Porshe og om aftenen en Mercedes. Jeg var i en tåge«.

Chan kunne heller ikke styre sine mange penge: »Jeg havde lyst til at købe alt, jeg nogensinde havde ønsket mig, i løbet af en uge«. Chan nævner en enkelt episode, hvor han gik ind hos en urmager med en enorm mængde kontanter for at spørge ekspedienten: »Er det her det dyreste ur, med flest ædelstene? Ok, jeg vil have syv og betaler kontant, de skal ikke pakkes ind«.

Chan understreger dog, at han ikke er sådan længere: »Jeg var slem og barnlig dengang. På det tidspunkt havde jeg ingen selvtillid, og jeg var bange for, at folk så ned på mig«.

En anden episode Chan ser tilbage på med ubehag, var da han slog sin søn: »Da min søn Jaycee stadig var helt ung, slog jeg ham en enkelt gang og var virkelig hårdhændet ved ham – jeg løftede ham op og smed ham ned på sofaen. Jeg gjorde både ham og hans mor rigtigt bange, og jeg angrer det dybt«.

Efter denne historie tilføjer Chan dog, at »de fleste børn i dag er uopdragne og må derfor godt slås«.

Chan fortæller også, at han engang var utro over for sin kone Joan Lin i 1999. Chan og Lin blev gift i 1982 og er stadig gift i dag, så det lader til, at hun har tilgivet ham.

Læs også: Hvor er den kinesiske megastjerne Fan Bingbing?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af