Viggo Mortensen forklarer sin brug af n-ordet: »Det er en alvorlig ting at kalde en person for racist og ødelæggende for debatten«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Viggo Mortensens ellers lydefri personlige image er i de seneste uger blevet beklikket i visse medier, efter at skuespilleren ytrede n-ordet til en pressekonference for den anmelderroste ‘Green Book’. En film, der har landet skuespilleren en Golden Globe-nominering og betydeligt Oscar-buzz.

Mortensen forsøgte til eventen at understrege, at racisme ikke går væk bare fordi folk undlader at sige n-ordet, men blev øjeblikkeligt ramt af en Twitter-shitstorm for overhovedet at have taget ordet i sin (hvide) mund.

Selv medspilleren Mahershala Ali kritiserede Mortensen, der efterfølgende undskyldte eftertrykkeligt, men i et interview med det franske medie France 24 understreger skuespilleren nu, at han mener, at det er »ødelæggende« for samtalen automatisk at klandre folk for racisme for brugen af ordet i en debat, der slet og ret forsøger at skabe opmærksomhed om racismeproblemer:

»Jeg vil gerne sige, at den måde min udtalelse er blevet genfortalt – at jeg skulle have sagt, at n-ordet ikke bruges mere – er forkert. Det jeg sagde var, at bare fordi folk ikke siger ordet mere, betyder det ikke, at de ikke stadig dyrker diskrimination og racisme indeni. Racisme har det med at udvikle sig og ændre sin ordlyd. Det betyder ikke, at det er forsvundet. Vi skal altid være på vagt. Det var dét, jeg sagde.

En person tweetede, at der blev helt stille i lokalet. Det blev der ikke. Konteksten bliver udeladt, og det er meget beklageligt. Det er en alvorlig ting at anklage folk for (racisme, red.). At sige, at en person er racist uden at gengive den fulde kontekst er ikke bare unfair over for mig, men ødelæggende for den sociale diskurs.«

Læs også: Viggo Mortensen undskylder for at have brugt n-ordet ved en visning af racedramaet ‘Green Book’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af