Legendarisk ‘The Sopranos’-slutning kunne have været helt, helt anderledes

Legendarisk ‘The Sopranos’-slutning kunne have været helt, helt anderledes

(Spoiler alert: Slutningen på ‘The Sopranos’ afsløres… NU:)

Tony Soprano sidder i dineren med sin familie og spiser løgringe. Nogen er på vej ind af døren, og netop som Tony kigger op for at se, hvem det er, klippes der til sort skærm.

Om det var en snigmorder, et politihold eller bare Tonys (eller tilskuerens) paranoia, der får frit løb, er blevet debatteret, siden den mangetydige, legendariske slutning på ’The Sopranos’ løb over skærmen for 12 år siden. Historien om Tony Soprano, der både er boss i mafiaen og familien og må gå i terapi for at finde balance i sit liv, er en ubestridt klassiker i tv-historien.

Men faktisk havde serieskaber David Chase planlagt en langt mere definitiv slutning, fortæller han i et stort interview til mediet Deadline. Planen var, at serien skulle slutte med, at Tony tog til et møde med karakteren Phil Leotardo, som skulle få en dødelig udgang for seriens hovedkarakter. »Man ville ikke komme til at se mordet, men man ville vide, at han var død«, fortæller Chase. »Så skiftede jeg mening. Jeg besluttede at gøre dette i stedet. Jeg synes, det var mere interessant«.

Hvad angår spekulationerne om Tonys fortsatte skæbne, ved vi fra virkelighedens gangsterverden, hvordan livet ender for gangsterbosser, tilføjer medforfatter på ’The Sopranos’ Terence Winter, som senere skabte serien ’Boardwalk Empire’: Enten dør man, eller også ender man i fængsel.

»Måske skete det den aften, måske gjorde det ikke«, siger han i samme interview. »Det gør virkelig ingen forskel. På et eller andet tidspunkt ville der ske noget slemt med ham«.

Læs også: Paul Giamatti og Damian Lewis slår sig sammen for at knuse fælles fjender i traileren til ‘Billions’ sæson 4

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af