Jussie Smollett vender stærkt tilbage efter hate crime-forbrydelse: »Jeg kan ikke lade de motherfuckers vinde«

Jussie Smollett vender stærkt tilbage efter hate crime-forbrydelse: »Jeg kan ikke lade de motherfuckers vinde«
Foto: Astrid Stawiarz/Getty Images

Skuespiller og sanger Jussie Smollett åbnede i 2015 op omkring sin homoseksualitet i et interview med Ellen DeGeneres, og siden er han især blevet kendt for at spille queer-karakteren Jamal Lyon i musicaldramaet ‘Empire’.

Den 29. januar i år mærkede Smollett bagsiden af at stå ved sig selv, da han blev angrebet af to mænd på gaden i Chicago. Lørdag aften optrådte en tydeligt berørt Smollett til en koncert i West Hollywood for første gang siden det voldsomme angreb med ordene »Jeg kan ikke lade de motherfuckers vinde«.

De to gerningsmænd råbte efter sigende homofobiske og racistiske skældsord efter Smollett, mens de hældte en ukendt væske ud over ham og bandt et reb om hans hals. Derfor efterforsker politiet nu sagen som en hate crime-forbrydelse.

Smollett fortalte til koncerten, at han havde fået flere blå mærker, men ingen brækkede ribben. Han gik til lægen med det samme, men slap for at blive indlagt på hospitalet. Frem for alt benyttede Smollett lejligheden til at forsikre sine fans om, at han havde det godt.

»Jeg har så mange ord på hjerte«, udtalte Smollett. »Det allervigtigste, jeg har at sige, er mange tak, og jeg er okay. Jeg er ikke helt helet endnu, men det bliver jeg. Og jeg kommer til at forblive stærk sammen med jer alle sammen. Jeg vil altid stå for kærlighed. Jeg vil aldrig stå for noget andet end det. Uanset hvad andre siger, så vil jeg kun stå for kærlighed. Og jeg håber, at I alle vil stå sammen med mig. Lad os gøre det nu«.

Gerningsmændene bag forbrydelsen er endnu ikke fundet.

Læs også: Hvordan er det at være sort i USA? De sjove serier har svaret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af